28-årige Sara Achwah er vendt hjem til Gellerup for at forsøge at gøre en forskel for det lokalområde, hun er vokset op i. Hun er ansat som koordinator i Mentornetværket, der skal hjælpe etniske minoritetskvinder med at overvinde forhindringer for at komme i gang med uddannelse eller job.

Energien stråler ud af øjnene på Sara Achwah, mens hun fortæller om det initiativ, hun nu skal hjælpe med at komme godt fra start.

Mentornetværket er et nyt samarbejde mellem organisationen KVINFO og Gellerup/Toveshøj boligsociale helhedsplan. Netværket skal forsøge at matche frivillige mentorer med kvinder, som ønsker at gennemføre en uddannelse eller komme i arbejde.

Som koordinator i netværket skal Sara Achwah finde og etablere samarbejder mellem kvinder, som ønsker en samtale- og samarbejdspartner, og andre kvinder som er klar til at træde ind i mentorrollen.

Hun er opvokset i Gellerup og er vendt tilbage til området, efter at hun har færdiggjort sit studie i interkulturel pædagogik og arabisk ved Syddansk Universitet.

”Da jeg gik i gang med min uddannelse, var det mit mål at komme tilbage og være med til at hjælpe det område, jeg kommer fra. Det er meget vigtigt for mig at forsøge at gøre en forskel her,” siger hun.

Grundtanken i projektet er, at kvinder støtter andre kvinder i bestræbelserne på at komme i uddannelse og etablere sig på arbejdsmarkedet. Sara Achwah understreger, at det i udgangspunktet er en ligeværdig relation, hvor begge parter får et udbytte af samværet.

En person at tale med
Sara Achwah har allerede fået flere henvendelser fra kvinder, som er klar til at tage rollen som mentor – men hun håber at få endnu flere henvendelser. Desuden søger hun også kvinder, som er på vej mod uddannelse og job, men som godt kunne bruge en person at tale med om udfordringerne undervejs.

”Vi søger så mange interesserede som muligt i håb om at kunne samle en bred vifte af forskellige mennesker, som vi så vil forsøge at matche så godt som muligt,” forklarer hun.

Informationsaften torsdag d. 10. september
Sara Achwah nævner et andet vigtigt element i mentor-ordningen: Man får udvidet sit netværk. Og netværk er ofte en vigtig forudsætning for, at man kan få et job.

”Jeg oplevede det selv, da jeg kom tilbage til Aarhus efter at have taget min uddannelse på SDU. Jeg skulle starte forfra og lære nye mennesker at kende. Jeg vidste ikke, at det handlede om netværk, men det har også for mig været vigtigt, for at jeg kunne få det her job.”

Hun vil indledningsvis mødes med alle interesserede mentorer og mentees, sådan at hun efterfølgende kan sammensætte dem parvis, så de passer godt sammen.

Derefter regner hun med, at de vil mødes cirka en gang ugentlig – eller så ofte de selv oplever behov for det.

Torsdag d. 10. september indbyder Det boligsociale hus Yggdrasil til en informationsaften kl. 18.00 i E&P Huset, Tinesvej 31, hvor alle interesserede kan høre mere om mulighederne og forventningerne. Tilmelding skal ske senest onsdag d. 9. september kl. 16 på tlf.. 50763359.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.