Den tidligere topbokser og WBA-mester Reda Zamzam er tilbage i det bokselokale på Tovshøjskolen, hvor han selv som 14-årig lærte at bokse. Nu har han stiftet Zamzam Boxing Academy og er klar til at give lokale unge et nyt liv med boksning.

I flere år har der været stille i den tidligere bokseklub på Janesvej 2. Men ikke længere – for 40-årige Reda Zamzam af Aarhus Kommune fået lov til at bruge lokalerne. Og på lørdag d. 12. september inviterer han alle i lokalsamfundet til at kigge forbi til åbningsreception i Zamzam Boxing Academy.

Han husker stadig den dag, han som 14-årig trådte ind i bokselokalet på Tovshøjskolen. Han mærkede hurtigt, at han havde flair for boksning og oplevede succes i de første af sine over 200 kampe i ringen.

”Jeg har så mange minder herfra – det er virkelig et lokale, jeg elsker. Jeg er så klar og motiveret for nu at give nogle af de oplevelser videre,” siger han.

I første række invitationen ud til lokalområdets unge, som han tilbyder et alternativ til at bruge kræfterne på gadehjørnerne:

”Nogle unge mangler sunde rollemodeller og er ved at komme ind i en ond cirkel. I stedet for at gå rundt på gaden skal de komme op til mig og få brugt kræfterne og opleve et socialt samvær.”

Han lover, at det bliver både hårdt og sjovt. Først og fremmest skal de unge føle den træthed, hvor man har brugt alle sine muskler.

Starter som forening
Til daglig er Reda Zamzam aktivitetsleder i Røde Kors på udrejsecentret Kærshovedgård. I første omgang er han klar til at bruge sin fritid på igen at få gang i boksningen i Gellerup.

Han har blandt andet oprettet holdtræning for 12-18-årige, men er også klar til at tage unge ind til individuel træning på andre tidspunkter af døgnet.

Foreløbig har han stiftet Zamzam Boxing Academy som en forening, men planen er, at det senere kan blive et firma, hvor han kan leve af at stå for træning og teambuilding for både virksomheder og foreninger samt individuel træning for enkeltpersoner.

”Der er altid håb!”
Reda Zamzam nåede at blive dansk mester flere gange, inden han debuterede som professionel i 2002. Han var gennem årene et stort idol for mange i Gellerup, hvor han også var klubpædagog og medstifter af Brabrand Bokseklub.

Som professionel vandt han 23 kampe i træk og nåede i alt 30 kampe som professionel. Blandt andet blev han intercontinental mester under WBA.

Det er næsten otte år siden, Reda Zamzam sagde farvel til bokseringen efter sit kun tredje nederlag i 30 professionelle kampe. I en lang periode havde han fuldstændig mistet lysten til at have med boksning at gøre.

Men nu føler han sig helt frisk igen og har fået energien til at stifte Zamzam Boxing Academy – og er klar til igen at blive den rollemodel for Gellerups unge, han hele tiden har drømt om at være. Han har et klart budskab til de unge:

”Der er altid håb. Man skal bare rejse sig igen! Stop med de dårlige vaner og kig fremad, der er altid nogen, der kan hjælpe dig. Jeg fik hjælpen, da jeg havde brug for den, og nu er jeg klar til at hjælpe andre!”

Lørdag d. 10. september kl. 12-18: Åbningsreception i Zamzam Boxing Academy, Janesvej 2.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.