Som noget helt særligt huser Karen Blixens Boulevard i Gellerup hele tre iværksætter-fællesskaber. På fredag får Gellerups meget forskelligartede iværksættere besøg af unge jobsøgende fra hele Aarhus, der overvejer, om de skal starte egen virksomhed.

På tredje sal på Gudrunsvej 78 med en fantastisk udsigt ud over Brabrand Sø bor KollektivByen, der er en samling af mindre virksomheder med meget forskellige fagligheder – men med en fælles interesse i netop fællesskabet.

Hvis du så går lidt længere op ad Karen Blixens Boulevard, kommer du forbi Square One, der huser 16 kreative og praktiske iværksættere, som er i gang med at udvikle deres virksomheder inden for blandt andet håndværk, design og service.

Og bevæger du dig yderligere et par hundrede meter op ad gaden, kan du i stueetagen i Teknik og Miljøs kontorhus Blixens finde Den Gode By, hvor yderligere en række spændende virksomheder har deres hjemsted.

”Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi har sådan en iværksætter-boulevard i Aarhus. Jeg tror ikke, der andre steder findes en gade, hvor så mange fællesskaber for iværksættere er samlet,” siger udviklingskonsulent Hanne Marklund, VisionPilot.

Hun er projektleder for Job Boot Camp, der i denne uge samler 2400 dimittender og sidsteårs-studerende fra bl.a. Aarhus Universitet til masser af faglige oplæg og arrangementer om jobsøgning – men også om iværksætteri.

Det er her, gaden i Gellerup kommer ind i billedet. Hanne Marklund er som nævnt ansat i VisionPilot, der er en af virksomhederne i Den Gode By. Derfor kender hun selv til historien om de mange forskellige iværksættere, der er samlet langs Karen Blixens Boulevard.

Stor interesse for iværksætteri
Hanne Marklund vurderer, at en gå-tur op ad Karen Blixens Boulevard i Gellerup vil være en perfekt afslutning på en uge med masser af viden om hvordan man kommer i gang på arbejdsmarkedet. Og så kan de nyuddannede undervejs møde en masse forskellige iværksættere.

”Det er en stor interesse for iværksætteri blandt de nyuddannede, og så er det helt oplagt, at de kommer en tur til Gellerup og besøger de tre iværksætter- kollektiver. Her kan de opleve en stor diversitet blandt de folk, der har startet deres egen virksomhed, og forhåbentlig vil mange blive inspireret af det,” siger hun.

NetWalk er arrangementet døbt, og det fortæller lidt om målet med det hele – at man undervejs møder og snakker med en  masse mennesker om at komme i gang på arbejdsmarkedet. Det hele slutter med en fredagsbar med ølsmagning og business-banko i Café Europa.

Jobcenter Aarhus og Aarhus Kommune står bag arrangementet  sammen med blandt andet Aarhus Universitet; Studenterhus Aarhus, ErhvervsAkademi Aarhus; VIA University Collegeog en række andre aktører.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.