Dekorationsbeton i store mængder er i løbet af de sidste par uger blevet formet til skulpturer af elever fra lokale folkeskoler. Mødesteder hedder projektet, der d. 5. november bliver afsluttet med en udstilling i E&P Huset i Gellerup.

En stribet tøjbamse er bragt ud af hjemmets trygge rammer og har fundet en ny mening i tilværelsen – pakket ind i ler og placeret sammen med en masse andre små skulpturer på en slags rundt plateau i flere etager.

Et mødested for små skulpturer kunne man kalde værket, der er det konkrete udbytte af tre folkeskole-klassers samlede kreative udfoldelser i E&P Huset i Gellerup.

Og Mødesteder er netop titlen på kunstprojektet, der også sidste år samlede 4.-5. klasser fra Sødalskolen, Engdalskolen og Ellehøjskolen over fem uger til fælles kreative udfoldelser.

I år har corona-smitten sat en stopper for en del af de fælles aktiviteter, men klasserne har hver især boltret sig med blandt andet en skulptur-workshop.

”Fordi vi har corona, er det kun deres små skulpturer, der får mulighed for at mødes på den store skulptur. Det er et møde mellem alle de væsener, vi har skabt – når vi desværre ikke kunne få lov til at møde hinanden”, fortalte Didde Rose, som sammen med Lino Bob var kunstnerne bag den del af projektet.

Dekorationsbeton er et uhyre holdbart materiale, så sandsynligvis kan de mange små kunstværker holde i hundredevis af år.

”Sjovt at lave noget med sine hænder”
Gellerup.nu kom forbi, da Sødalskolens 5.a med stor koncentration og brug af store mængder dekorationsbeton forvandlede tøjdyr og andre medbragte ting til skulpturer.

”I har vist et sindssygt godt og kreativt engagement. Og talent! Alle har bidraget på forskellig måde, så skulpturerne bare blev endnu federe. Det var mega godt teamwork. Og I har brugt fire sække beton. Det siger noget om, hvor effektive I er,” lød efterkritikken til eleverne fra Sødalskolen, da de tog deres forklæder af efter en noget utraditionel skoledag.

”Det er megasjovt, det er virkelig sjovt at lave noget med sine hænder. Og så er det fedt at arbejde på det sammen projekt,” fortalte et par af eleverne undervejs.

Hvad lærer I?

”Man lærer at gøre sig umage.”

Sanselige vandringer
Projektet foregår i Gellerupparken og Toveshøj og dykker ned i området via kunstneriske og sanselige indtryk og udtryk. Det handler om at dykke ned i og udforske Gellerup og om mødesteder i bred forstand. Og så handler det om kunst.

Som en del af forløbet har eleverne været på sanselige vandringer i Gellerup ledet af byvandrer Pernille Helberg Stentoft og Didde Rose. På vandringerne har de oplevet steder, de måske aldrig har været før, eller kendte steder som de får mulighed for at opleve på en ny måde.

Undervejs har de fotograferet og malet deres oplevelser, og de er senere genskabt via glaserede fliser sammen med kunstner David Ramirez Gomez hos kunstprojektet Sigrids Stue. Som en del af projektet har de også besøgt Gellerup Bibliotek og Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv og hørt om lokalområdets historie.

Hvis du er blevet nysgerrig efter at se nærmere på kunstværkerne, kan du se dem i E&P Huset, Tinesvej 31 i hverdagene i perioden d. 6. – 18. november kl.  9 -15, samt lørdag d. 14. november i forbindelse med GAF festen.

Mødesteder er støttet af Gellerup Kulturmidler, Huskunstnerordningen, Nordeafonden og Børnekulturhuset i Aarhus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.