En gruppe tegneglade 10-årige piger fra Brabrand Billedskole fik forleden deres debut som kunstnere, da de kunne præsentere en række farverige malerier i Det boligsociale hus Yggdrasil i Gellerup.

Der var masser af kage, chips og sodavand, da huset forleden holdt fernisering på en række imponerende kunstværker i husets fællesrum.

Det var samtidig den første store kunst-produktion leveret af den nydannede Brabrand Billedskole, som kunstner Didde Rose har taget initiativ til. På grund af corona-restriktionerne kan hun i øjeblikket kun have 10 børn med i billedskolen, der holder til i kælderen i Foreningernes Hus.

Fire af pigerne fortalte til ferniseringen om arbejdet med de over én meter høje malerier.

”Vi er undervejs blevet bedre til at bruge vores fantasier og finde på, hvad vi skal lave. Det er selvfølgelig Didde, der har hjulpet os med at få nogle fantasier ind i hjernen,” fortalte to af pigerne, Fatima og Adna med et stort grin, da de præsenterede nogle billederne.

God kunst afgør man selv
Det hele startede med, at de malede de brune plader hvide – og så gik de ellers i gang med at male i alle farver og mønstre, mens ideerne gradvist opstod. Lag på lag, i forskellige mønstre og med inspiration fra hinanden udviklede billederne sig gradvist.

De unge kunstnere er bevidste om, at der kan være forskellige meninger om, hvad der er god kunst:

”Hvis nogen siger, det ikke er pænt, så er det stadigvæk pænt, hvis man selv synes, det er pænt. Andre skal ikke bestemme, hvad der er kunst – det bestemmer man helt selv,” forklarede de.

”Og så vil vi godt lige slutte af med at sige noget til Didde: Vi kunne ikke have lavet det her uden dig. Tak for hjælpen!”

Hjemløs billedskole
De første skridt til Brabrand Billedskole blev taget i sommer, hvor Didde Rose på grund af coronaen valgte at lave et projekt udendørs. Rundt omkring i Gellerup arrangerede hun små workshops, hvor man kunne male flag fra hele verden.

Nogle af de deltagende børn ville gerne fortsætte og var helt klar til at starte i billedskolen. Der var bare et problem: Didde Rose havde intet lokale.

”Vi har været hjemløse, men så fik vi hjælp hos Det boligsociale hus, der fandt plads til os i kælderen i Foreningernes Hus. Senere kan vi nok være i Laden, når den er ombygget. Men lige nu er vi bare glade for et sted at være. Jeg er virkelig glad for den hjælp, vi har fået,” sagde Didde Rose.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.