Corona-virussen har ikke ødelagt jobmarkedet. Tværtimod er der i nogle brancher flere ledige jobs end før nedlukningen. Jobteamet i Yggdrasil står klar til at hjælpe dig med din jobsøgning.

I foråret 2020 var det i en periode svært at finde arbejde, men siden er antallet af ledige jobs steget igen, fortæller virksomhedskonsulent Naim Messell Shoja, Aarhus Kommune.

Han er til daglig en del af jobteamet i Det boligsociale hus Yggdrasil, hvor han især hjælper unge beboere med at finde arbejde.

En af de brancher, der i løbet af corona-tiden er vokset mest, er online-handlen. Der er stor efterspørgsel efter kandidater, der er kan bestride forskellige jobs i hos online-virksomheder. Det kan for eksempel være bude, medarbejdere til kundeservice og lagermedarbejdere, som kan samle og pakke varer.

Et eksempel er Nemlig.com, som nu går i gang med at bygge et distributionscenter i Brabrand, der efter åbningen i 2022 vil skabe omkring 1000 arbejdspladser.

Andre brancher med vokseværk er bygge og anlæg, tømrer- og snedker-faget og sundhedssektoren. Til gengæld er det lige nu svært at få job inden for hotel og restauration samt i rejse-virksomheder.

Sådan får du job
Når du søger job, skal du vise, hvem du er, og hvad du kan til din måske kommende arbejdsgiver. Du er nødt til at lægge en del energi i jobsøgningen, sådan at du skiller dig ud fra mængden og får jobbet. Her er en stribe gode råd:

1. Drop standard-ansøgningen
Som jobsøgende kan det være fristende at have en standardansøgning og CV liggende, som man retter lidt til alt efter hvilket job man søger. Det er en dårlig strategi.

Du skal starte forfra, hver gang du søger et nyt job. Sæt dig grundigt ind i jobopslaget, virksomheden, markedet og kravene til dig. Kun på den måde kan du ramme helt præcist i din ansøgning,

2. Praktiske råd til ansøgning
Ansøgningen må kun fylde én side. Vis et match mellem det, du kan, og det, som virksomheden søger. Skriv i nutid og brug aktive formuleringer. Skriv altid hvorfor du brænder for den konkrete stilling og virksomhed. Ring inden du søger og forbered spørgsmål.

3. Råd til dit CV
Skriv en profiltekst på 6-9 linjer, hvor du beskriver den del af din faglighed og motivation, som matcher det, der efterspørges i den stilling, du søger. Skriv dine erfaringer, uddannelser og kurser i omvendt kronologisk rækkefølge.

Start med det, der er nyest. Prioritér arbejdsopgaver, erfaringer og resultater, som er relevante for stillingen og virksomheden. Brug et professionelt, vellignende portrætbillede. Hold cv’et på 2-3 sider.

4. Vær modig
Hvis du skal have held til at skille dig ud, er du nødt til at være modig. Leg med sproget i din ansøgning, sæt cv’et op på en anderledes måde end du plejer, eller ring og spørg til jobbet selvom du synes, det kan være grænseoverskridende.

Hvis du har sendt tonsvis af ”pæne” ansøgninger uden at få positiv respons, er det på tide at tænke ud af boksen. Du skal altid huske, hvilken branche du søger job i, når du tænker kreativt.

5. Forbered din jobsamtale
Sæt dig ind i arbejdsstedets værdier og research og opnå mere viden om firmaet. Overvej, hvordan arbejdsopgaverne vægtes og kan blive løst. Tænk over, hvordan du med dine kompetencer kan tilføre værdi.

Er du ikke blevet kaldt til samtale, kan du overveje at ringe til arbejdsgiveren for at få feedback. På den måde får du viden om, hvad der var vigtigt for arbejdsgiveren til denne type stilling. Det er viden, du kan bruge fremadrettet i din videre jobsøgning.

Virksomhedskonsulent Naim Messell Shoja og de øvrige medarbejdere i jobteamet i Det boligsociale hus Yggdrasil står klar til at hjælpe dig. Du kan komme i kontakt med ham på email shna@aarhus.dk og telefon 4187 3637.

Kilder: Rekrutteringsbureau Randstad og konsulentbureau Ballisager

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.