Torsdag åbnede Røde Kors Huset ved Bazar Vest en flot genbrugsbutik, der om kort tid bliver udbygget med systue, værksteder og café. Daglige ledere bliver de to søstre Nadia og Amina Boukaddid, som sammen med deres mor har valgt at blive frivillige i lokalområdets nye samlingssted.

Det kniber stadig med frivillige, men nu ville de bare i gang! Og torsdag formiddag kunne Røde Kors Huset ved Bazar Vest så slå dørene op til de 1700 kvadratmeter store lokaler, som Danmission i slutningen af 2020 rykkede ud af.

Der var kø foran døren inden åbningen, og inden for blev kunderne budt på kaffe og kringle, inden de gik på jagt efter genbrugsting i det kolossale butikslokale.

”Vi har satset på, at når vi nu kan åbne butikken, vil folk komme ind og se sig omkring, og vi kan vise dem rundt og fortælle om de forskellige opgaver, man kan være med til at løse. Så håber vi, at nogle flere vil have lyst til at hjælpe os,” siger Nadia Boukaddid, som selv for nylig har meldt sig som frivillig og nu har påtaget sig rollen som leder af Røde Kors Huset.

”Vi har dog de frivillige, vi tror, der kan bære, at vi kan holde åbent torsdag, fredag, lørdag. Men det er vores drøm, at vi kan holde åbent nogle flere af ugens dage, og derfor har vi stadig brug for flere frivillige.

Indretningen af butikken op til åbningen har været båret af de nuværende cirka 10 frivillige, der har fået stor hjælp fra bestyrelsen i Røde Kors og frivillige fra organisationens andre afdelinger i Aarhus.

Værksteder og café er på vej
Butiksåbningen torsdag var kun begyndelsen. Grundtanken bag Røde Kors Huset er, at genbrugsbutikken i samspil med værksteder og cafeer kan være med til at skabe basis for at styrke eksisterende netværk og udvikle nye fællesskaber.

”Ideen er, at genbrugsbutikken vil smelte sammen med alle de aktiviteter, der foregår ved siden af. Så når man kommer ind og shopper, opdager man pludselig, at nogen sidder og syr, og at der også er liv i cafeen og i bogområdet. Det skal være et stort hus med mere end bare genbrug – for og med beboerne her i lokalområdet, men også for alle andre, som vil være med,” fortæller Nadia Boukaddid engageret.

Om kort tid åbner en systue lige inden for indgangen, og et cykelværksted og et træværksted er også på vej. Desuden bliver der etableret køkken, mødelokale, et lokale for børn og en café. En del personer har allerede vist interesse for at være med til at drive aktiviteterne, men også her kan der sagtens bruges flere hænder.

Også Familie Netværket og flere andre lokale foreninger har henvendt sig, og man er nu ved at lave en række samarbejdsaftaler om, hvordan alle kan bruge huset.

”Enormt spændende og lærerigt”
Hun var i forvejen frivillig i Røde Kors-projektet Kickstart, der er en indsats for unge, som sidder i varetægtsfængsel. Da hun blev introduceret til projektet ved Bazar Vest, fandt hun det så spændende, at hun ikke kunne sige nej til en ekstra frivillig indsats:

”Jeg har ingen genbrugserfaring, men har en masse erfaring med frivilligt arbejde og samarbejdet med frivillige. Opgaven skal jo kombineres med mit fuldtidsarbejde, men det skal nok lykkes med god planlægning. Det er virkelig spændende og enormt lærerigt at være med til.”

Hendes søster Amina har ligeledes meldt sig som frivillig i Røde Kors Huset og bliver leder af genbrugsbutikken. Også søstrenes mor har påtaget sig opgaver i genbrugsbutikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.