Otte kvinder har de sidste mange måneder sørget for, at covid-19 testcenteret i Nordgårdhallen har kørt som smurt. De har haft job som kø-vagter og blandt andet sørget for god køkultur med mundbind og afstand. Erfaringen fra jobbet har været guld værd for kvinderne, da forløbet har fungeret som et springbræt til deres næste job.

Tilbage i efteråret arbejdede en stor del af bydelsmødrene i Brabrand frivilligt ved testcentret i Nordgårdhallen. De ydede en meget stor indsats. Derfor besluttede man i Aarhus Kommune, at opgaven skulle løses af ansatte med løn, og der blev oprettet en række småjobs til kvinderne.

De har de sidste otte måneder arbejdet ca. 4-8 timer ugentligt. På grund af mindre behov for test i hele landet, ophørte stillingerne med udgangen af juni i år.

Arbejdsopgaverne som corona kø-vagt indebar bl.a.:

  • Hjælp med at skabe god stemning i en kø, hvor ventetiden kan være lang
  • Servicere borgere med særlige behov i køen f.eks. hjælpe højgravide, dårligt gående eller forældre med små børn frem i køen
  • Svare på spørgsmål fra borgerne i køen
  • Koordination og samarbejde med testerne fra Region Midtjylland og Falck
  • Lettere oprydning i testcenteret


Hanan Youssef har været en af kø-vagterne der har beriget kø-situationen med god ro og orden, sit smil og høje humør.

“Kvinderne higer efter at arbejde”
Lena Marie Hybschmann fra Aarhus Kommune har været personaleleder for teamet af kø-vagter. Hun beskriver det som fantastisk at have arbejdet sammen med kvinderne de sidste mange måneder:

“Kvindernes arbejde har gjort en stor forskel for kommunens indsats i Gellerup under covid-19. Med deres lokalkendskab, sproglige kompetencer og gode humør har de sikret, at testtilbuddet i Nordgårdhallen fra dag 1 har kørt som smurt. Aarhus Kommune er meget taknemmelig for kø-vagternes store og flotte indsats,” udtaler hun og tilføjer:

”Kvinderne har opbygget god og relevant erhvervserfaring, og de har fået mulighed for at afprøve nye arbejdsopgaver og -situationer. For flere har jobbet været et springbræt til mere, hvilket er helt fantastisk. De higer efter at arbejde og bidrage til samfundet, og de gør det simpelthen så godt”.

“Lad os skabe flere små jobs”
Louise Enevoldsen fra Det boligsociale hus i Gellerup arbejder tæt sammen med områdets beboere. Også dem som er langt væk fra arbejdsmarkedet.

Erfaringen er, at mange beboere rigtig gerne vil have et arbejde. Udfordringen kan dog være, at de ingen arbejdserfaring har eller nogle gange kæmper med fx sproglige barrierer. Herudover kan påklædning eller manglende indsigt i arbejdskulturen spænde ben for rigtig mange.

Derfor knokler man i Det boligsociale hus for at klæde beboerne på til arbejdsmarkedet og skabe små jobs og funktioner, som kan gøre dem klar til et længerevarende job.

”Hver eneste gang der sættes noget nyt i gang i et område som Gellerup, vil vi meget gerne medvirke til, at det kan bidrage til at skabe jobs lokalt. Det gælder i de mange byggerier i området, i fx et så stort hus som Blixens samt som her ved et testcenter. Selv opgaver på få timer kan give en erfaring og motivation for at komme videre i job”, siger Louise Enevoldsen.

Sidder du med nogle arbejdsopgaver eller stillinger, som beboerne i lokalområdet kunne få gavn af? Så skriv eller ring til Louise Enevoldsen på loen@aarhus.dk  / +45 41 87 68 18. Hun kommer gerne forbi, så man kan snakke om muligheden for jobskabelse og etablering af flere prøvebaner til de beboere, der gerne vil ind på arbejdsmarkedet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.