Mød din nabo og vær med til at skabe et grønt fællesskab i Gellerup. Sådan lyder opfordringen fra Aarhus Omstiller, der arbejder på at skabe flere lokale grønne initiativer. På tirsdag d. 5. oktober inviteres der til fællesspisning og idéudvikling hos Information Vest på Tinesvej 31.

Lokale fællesskaber er afgørende for, at den grønne omstilling reelt kommer til at foregå. Derfor har Aarhus Kommune etableret Aarhus Omstiller for at være med til at udvikle og understøtte lokale, grønne fællesskaber.

På tirsdag d. 5. oktober kl. 16.30-19.00 inviterer Aarhus Omstiller beboerne i hele Brabrand til arrangementet ”Fra naboskab til fællesskab”. Her kan du høre om nye grønne initiativer i bydelen og samtidig være med til at udvikle endnu flere initiativer til, hvordan vi i Brabrand kan bidrage til den grønne omstilling.

Aarhus Omstiller leverer aftensmaden – naturligvis et grønt klimavenligt måltid – og har også 10.000 kroner med. De penge er målrettet til nye initiativer, der kan være med til at gøre Brabrand til en mere grøn og bæredygtig bydel.

Aarhus Kommune har en plan om at være CO2-neutral i 2030. Kommunen er kommet et stykke vej, men langt hovedparten af indsatsen ligger hos borgerne, som må ændre vaner og livsstil, for at målet kan nås.

“Vi er nødt til at få borgerne med i den grønne omstilling. Kun omkring 10 procent af den samlede indsats kan kommunen selv påvirke. De resterende 90 procent ligger ude hos borgerne, og det er nødvendigt, at de finder sammen i et fællesskab, for at de kan løse opgaven,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Formålet med arrangementet er at invitere borgerne til en dialog omkring klima og bæredygtighed, som kan danne grobund for nye lokale fællesskaber. Flere politikere fra Aarhus Byråd har bebudet deres deltagelse i mødet for at høre om nye grønne initiativer i Brabrand-området.

Lokal gruppe er allerede i gang
I Brabrand er en gruppe borgere allerede gået i gang. Maya Trinkjær fra Lykkensdalsvej har taget initiativ til Facebook-gruppen Brabrand Grønne Nabofællesskaber, hvor medlemmerne også allerede har holdt et par fysiske møder.

Forleden mødtes en gruppe interesserede personer for at diskutere mulige initiativer. Blandt andet var der interesse for at etablere en lokal byttecentral, hvor borgere i Brabrand kan aflevere ting, de ikke længere har brug for – og til gengæld tage genstande med hjem, som andre har til overs.

Desuden blev det også diskuteret, om der kan arrangeres et grønt vælgermøde inden kommunalvalget.

En del af medlemmerne af Brabrand Grønne Nabofællesskaber ventes også at deltage i arrangementet ”Fra naboskab til fællesskab” tirsdag eftermiddag.

Tirsdag d. 5. oktober kl. 16.30-19.00: ”Fra naboskab til fællesskab”, Information Vest, Tinesvej 31. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.