Bestseller-stifteren Troels Holch-Povlsens fond, MTHP-fonden, uddelte mandag Ærespris 2021 til koordinator for Bydelsmødrene i Gellerup, Ilham Mohamed. Med prisen følger 50.000 kr., som skal bruges i Bydelsmødrenes arbejde.

Bydelsmødrene i Gellerup er primært kvinder fra etniske minoriteter, som hjælper kvinder med at skabe netværk og opbygge fællesskaber. Desuden hjælper Bydelsmødrene udsatte familier med kontakten til det offentlige system, som kvinderne enten ikke forstår eller ikke har tillid til.

I dag har ca. 120 kvinder gennemgået uddannelsen som Bydelsmor i Gellerup. MTHPfonden viste mandag sin anerkendelse af arbejdet ved at tildele Ærespris 2021 til koordinator i Bydelsmødrene, Ilham Mohamed.

”Takket være Ilham Mohameds utrættelig indsats kan Bydelsmødrene tilbyde den akutte hjælp og oplysning, der er behov for, og støtte de kvinder der lever isoleret,” lød en af begrundelserne for prisen.

Under corona tog Ilham Mohamed og Bydelsmødrene blandt andet initiativ til i samarbejde med Aarhus Kommune at uddanne nogle Bydelsmødre til at blive corona-eksperter. Det betød, at de kunne rådgive beboerne i Gellerup i forhold til testning og efterfølgende også vigtigheden af at blive vaccineret.

Ilham Mohamed kendte ikke til frivilligt arbejde, da hun kom til Danmark, men i dag er det blevet en stor del af hendes liv:

”Du hjælper et andet menneske, og det giver stolthed og tilfredsstillelse i, at du har gjort noget godt for nogen,” siger hun.

Tillid og gensidig respekt er afgørende
Udover at være en vigtig del af Bydelsmødrene er hun også næstformand i sin boligforening, hvor hun er med til at gøre en positiv forskel i nærmiljøet.

I sommerferien tilbød Ilham at være med til at lave sjove ferieaktiviteter for lokalområdets børn, så de fik en god ferieoplevelse. Samtidig kunne børnenes mødre få en velfortjent pause efter den lange corona-nedlukning.

”MTHP-fonden har besluttet at tildele fondens Ærespris 2021 som en hæder til Ilham, der utrætteligt arbejder for at styrke Bydelsmødrene og uddanne endnu flere kvinder i Gellerup, for hvem Bydelsmødrene er starten på at komme ud i samfundet, gå i gang med en uddannelse og være på vej mod et job,” sagde fondskoordinator Jette Norup Würtz ved overrækkelsen.

”Vejen til integration i Danmark går via et arbejde – men vejen kan være lang, hvis skoleuddannelsen i hjemlandet ligger langt tilbage, og man stadig kæmper med det danske sprog. MTHP-fonden fokuserer på, at Bydelsmødrenes indsats er båret på frivillighed, hvor tillid og gensidig respekt er afgørende for indsatsen.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.