Byrådspolitiker og rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kristian Würtz, bliver ny administrerende direktør i Brabrand Boligforening. Som direktør for boligforeningen kommer Kristian Würtz til at sætte kursen for de godt 160 medarbejdere og ledere og tusindvis af lejere.

Der venter den kommende direktør for Brabrand Boligforening mange store projekter i form af renoveringer, nybyggerier, gennemførelse af helhedsplaner og effektivisering af driften. Samlet set venter der udviklings- og renoveringsplaner til en værdi af fire mia. kr., som skal forvaltes over de næste ti år.

Derudover skal han sikre driften og videreudviklingen af foreningen samt opnå resultater i samarbejde med beboerdemokrati, ansatte og eksterne parter.

”Vi er glade for at kunne offentliggøre, at Kristian Würtz bliver ny direktør i Brabrand Boligforening. Vi har været igennem en grundig ansættelsesproces med kvalificerede kandidater, og til sidst faldt valget på Kristian, da vi har stor tillid til, at han kan fortsætte den positive udvikling og kan gøre en forskel gennem sit engagement og forståelse for involvering og inklusion,” siger Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening.

”Valget faldt også på Kristian, fordi han kender den almene boligsektor, om nogen har politisk tæft og står for de værdier, vi også har i boligforeningen, som vægter plads til mangfoldighed, fællesskaber og samarbejde. Vi glæder os meget til at få Kristian med om bord. Vi har gennem tiden haft flere berøringsflader med ham og ved, hvor dygtig og handlekraftig han er,” siger formanden.

Ansættelsesudvalget oplyser, at man især har vægtet Kristians visionære tilgang, lokale netværk og grundlæggende indsigt i boligformer og i det boligsociale område.

Opvokset i Brabrand
Ud over at være rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse har Kristian været rådmand for Børn og Unge og rådmand for Teknik og Miljø. Derudover har Kristian i dag flere tillidshverv. Han er blandt andet medlem af Rådet for Socialt Udsatte og næstformand for Regionale Arbejdsmarkedsråd Østjylland.

”Boligforeningernes rolle i en socialt bæredygtig byudvikling og som garant for gode boliger til almindelige mennesker har altid været min store interesse. Som direktør i Brabrand Boligforening får jeg mulighed for at arbejde helt tæt på løsningen af en af de vigtigste opgaver i vores samfund, og jeg er utrolig glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig ved at betro mig opgaven,” siger Kristian Würtz.

”Jeg glæder mig til samarbejdet med beboerdemokrati, medarbejdere og boligforeningens mange samarbejdspartnere,” fortsætter han.

Kristian Würtz er opvokset i Åbyhøj og Brabrand, er student fra Århus Statsgymnasium, og blev cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2009.

Efter studiet har han undervist i samfundsfag ved Marselisborg Gymnasium. Kristian kender området, hvor størstedelen af foreningens boliger er placeret, da han privat bor i Aarhus V med sin kone og tre børn.

Tilmed har han gennem årene haft en tilknytning til Brabrand Boligforening, idet hans far har boet i boligforeningens afdeling Søvangen i Brabrand. Kristian Würtz tiltræder stillingen pr. 15. januar 2022.

Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra Brabrand Boligforening.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.