13-årige Rahaf Yassin Amin er blevet bidt af politik. For nylig blev hun valgt ind i Børne- og Ungebyrådet i Aarhus Kommune, og hun glæder sig over at være en del af et fællesskab af unge, som alle har lyst til at gøre hverdagen bedre for deres jævnaldrende i hele Aarhus.

Ligestilling mellem drenge og piger var Rahafs vigtigste politiske budskab, da hun stillede op til Børne- og Ungebyrådet. Det var i den periode, hvor debatten bølgede frem og tilbage, efter at en skole ved Vejle havde forbudt pigerne på skolen at møde op i ultra-korte bluser, såkaldte crop tops.

”Det var helt forkert, at man lavede en særlig regel for piger. Jeg synes virkelig, det er vigtigt, at der bliver ligestilling mellem piger og drenge, og det var det emne, jeg især gik til valg på,” fortæller hun.

Og det viste sig, at Rahaf Yassin Amin havde opbakning fra mange andre skoleelever i Aarhus Vest, for det endte med, at hun fik stemmer nok til at blive en del af det nye Børne- og Ungebyråd.

”Jeg var virkelig nervøs for, om jeg ville blive valgt, så jeg var meget lettet, da jeg hørte, at jeg var kommet ind,” siger hun.

Der var i det hele taget jubel i 7.a, hvor hun går, og eleverne i parallelklassen og i 8. årgang kom også forbi og sagde tillykke.

”Jeg kan godt li´ at diskutere”
Hun blev første gang grebet af den politiske verden, da hun i sommer blev inviteret til at deltage i senatet for Aarhus Vest. Det er et lokalt forum, hvor unge onsdag aften mødes hos Gellerup Forsamlingshus på Gudrunsvej 82 for at diskutere politiske emner, de er optaget af.

Det var her, hun oplevede glæden ved at være sammen med andre unge, der ligesom hende selv kunne li´ at diskutere og danne en mening om politik.

”Faktisk vidste jeg ikke så meget om politik, da jeg kom med i senatet, men
jeg kan godt li´ at diskutere, og så synes jeg, det er sjovt at være sammen med andre, som ligesom mig selv er interesseret i, hvad der sker i samfundet,” fortæller hun.

Det var her, hun blev spurgt, om hun ville stille op til Børn- og Ungebyrådet. Kandidaterne var senere samlet til overnatning på Lisbjerg Skole, hvor de også fik lavet deres valgvideoer. I videoen fortalte de om sig selv, og hvad de særligt var engageret i. De blev senere lagt på nettet som digitale valgtaler, så skolernes elever kunne finde ud af, hvem de skulle stemme på.

Ønsker flere jobmuligheder til unge
Et andet emne, Rahaf Yassin Amin er optaget af, er at skabe flere muligheder for, at 13-16-årige kan få flere muligheder for at finde et fritidsjob.

Hun er selv en del af projektet Lommeguld, hvor Det boligsociale Hus i Gellerup hjælper unge fra 13 år og op med at finde arbejdsopgaver, som de unge kan løse for betaling. Hun fortæller engageret om glæden ved at være en del af et arbejdsfællesskab og være med til at løse forskellige opgaver.

Hun har tidligere været en del af forløbet Junior Rangers, der er en gruppe af unge, som får en uddannelse som naturformidlere, så de kan hjælpe med at skabe interesse for naturen hos andre.

Det nye børn- og unge-byråd er allerede trukket i arbejdstøjet og har blandt andet været på rundtur på rådhuset og fået en længere snak med borgmester Jacob Bundsgaard.

Det nye børn- og ungebyråd er blandt andet i gang med at få ”det rigtige byråd” til at forstå, at der bør investeres mere i kommunens folkeskoler. For eksempel ønsker de unge byrådsmedlemmer bedre møbler, og flere steder at hænge ud i pauserne.

Rahaf Yassin Amin oplever, at der bliver lyttet til deres forslag, og hun glæder sig til at være med til at skabe forbedringer for børn og unge i hele byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.