Når det nye Sports- og Kulturcampus åbner på Karen Blixens Boulevard i Gellerup onsdag 8. december, bliver det med deltagelse af H.K.H Kronprins Frederik. Desuden vil de fleste af byggeriets mange aktører give prøver på, hvad de arbejder med.

Brabrand Boligforening er sammen med Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune bygherre på Sports- og Kulturcampus, og også her er der stor begejstring over Kronprinsens besøg.

”Vi står nu overfor den konkrete virkeliggørelse af en drøm, som vi har kæmpet for i mange år. Vi får med Sports- og Kulturcampus ganske enestående rammer for, at kultur, fysisk bevægelse og socialt liv kan udfolde sig og skabe centrum for aktiviteter og udfoldelse i denne bydel”, siger formand for Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen.

Også borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over Kronprinsens deltagelse:

”Det er altid en stor glæde at opleve den kongelige families interesse i Aarhus. Det nye Sports- og Kulturcampus er et vigtigt element i den store omdannelse af Gellerup, som vi har arbejdet på de sidste ti år. Med Kronprinsens deltagelse 8. december bliver åbningen ekstra særlig,” siger Jacob Bundsgaard.

Rådmanden for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, ser ligeledes frem til Kronprinsens besøg.

”Sports- og Kulturcampus bliver en helt ny attraktion, som binder det bedste fra sport og kultur sammen til en ny attraktion for Gellerup og for resten af Aarhus. Kronprinsen er altid utroligt venlig til at bakke op om Aarhus’ kultur- og fritidsliv, og jeg glæder mig til at præsentere Hans Kongelige Højhed for, hvordan vi benytter kultur til byudvikling. Det er det, som vi gør med åbningen af det fantastiske Sports- og Kulturcampus, hvor vi tilfører området noget helt specielt,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Programmet for åbningen
Sports- og Kulturcampus er Aarhus’ nyeste samlingspunkt, som blandt andet indeholder bibliotek, bevægelseshus, kunstgræsbane samt et samlingshus.

Sports- og Kulturcampus åbner officielt onsdag 8. december klokken 14.00. Efter den officielle åbning vil der fra kl. 15:30 være åbent hus, hvor alle får mulighed for at afprøve stedets mange muligheder og attraktioner.

Programmet for åbningen er:

14:00 H.K.H. Kronprinsen åbner Sports og Kulturcampus
15:30 Dørene åbner for gæster og publikum
15:30 Koncert med Det Gyldne Orkester – Gellerup Bibliotek
15:45 Tryk dit eget gavepapir i Makerspace – Gellerup Bibliotek
16:00 Danseopvisning ved FGU danser linjen Cc-Crew – Bevægelseshusets Foyer
16:15 Guidet tur i Sport og Kulturcampus ved Schmidt Hammer og Lassen Architects
16:45 Koncerter ved Rap Akademiet og FGU Rap linjen – Bevægelseshusets Foyer
17:00 Operation 8- Bispehavens køkken og Livsværkstederne – Gratis suppe fra tre kontinenter
17:15 Folkesundhed Aarhus laver Pop-up musik og bevægelses-indslag – Verdenspladsen
17:30 Cirkus Tværs optræder med venner og medlemmer – Bevægelseshuset Cirkus scenen
18:00 Cut out poetry – bibliotekets nye juleeventyr – Gellerup bibliotek

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.