To dage i træk, den 7. og 8. december, inviterer OPGANG2 Turnéteater for 19. gang til JALLA:-kulturfestival på Gellerupscenen. De to aftener præsenteres forestillingerne 4 Ever og Rottweiler. De er del 1 og 2 i den trilogi, der i marts 2022 afsluttes med forestillingen Hjertebank på Aarhus Teater.

Festivalen strækker sig over to dage, med 4 Ever tirsdag den 7. december og Rottweiler onsdag den 8. december. Begge dage varmer Hasle Skoles strygerensemble MusikSak op inden forestillingerne.

MusikSak er et strygerorkesterprojekt under Aarhus Musikskole med det formål at fremme samarbejde og respekt gennem musik.

Jalla-festivalerne har gennem årene bragt masser af mennesker i Gellerup-området sammen om kunst, der betyder noget. Huda Chaaban er udviklingskonsulent i Aarhus og er en af dem, der gennem årene har deltaget i OPGANG2´s kulturfestivaler.

”Når Jalla-festivalen kommer til Gellerup, så rykker den musikken, dansen, sangen og teateret tættere på et publikum, der måske ellers ikke vil have muligheden for at opleve dette,” siger Huda Chaaban og fortsætter:

”Desuden er der god mulighed for, at kunsten møder et publikum, den ellers ikke ville møde. Programmet samler mennesker på tværs af alder, sprog og køn, hvor man i løbet af aftenen deler en fælles oplevelse sammen.”

Brug for kunstens forandrende kraft
Det samme budskab har kunstnerisk leder i OPGANG2, Pia Marcussen, når hun skal beskrive, hvorfor Jalla-festivalerne er vigtige, ikke mindst i en corona-tid.

”Når vi bringer en Jalla-festival til Gellerup, bringer vi kunsten i spil og samler os om væsentlige emner i livet: Kærlighed, tilhørsforhold og respekt”, siger Pia Marcussen.

”Kunsten kan bevæge os. En teaterforestilling kan flytte vores tanker nye steder hen. I denne tid hvor corona-situationen skaber afstand og begrænsninger, fysisk som mentalt, er der om muligt endnu mere brug for kunstens forandrende kraft,” tilføjer hun.

Om de to forestillinger
4 EVER er Reumertvinder og en eviggyldig og universel historie om venskab – på godt og ondt. En tankevækkende forestilling om livsvalg og loyalitet, hvor alle vil genkende og kunne spejle sig i noget hos de fire drenge, Deep, Mini, Ice og Shine.

ROTTWEILER havde premiere på Aarhus Teater i 2020 og er en gribende gribende musikalsk teaterfortælling om tre søskende, en familie der falder fra hinanden og en stor hund.

Trine Wøldiche fra Iscene.dk skrev blandt andet: “Der findes ikke mange, der kan fortælle en historie så levende og fascinerende som Chadi Abdul-Karim. Alle blandt publikum kan se, høre, mærke og forstå de følelser, de tre børn gennemlever”.

På grund af Corona-restriktioner er der kun plads til et begrænset publikum, så de gratis billetter skal forudbestilles på info@opgang2.dk eller 8613 2505. Alle over 15 år skal vise coronapas.

JALLA: 19 foregår på Gellerupscenen, Gudrunsvej 78, 8220 Brabrand, begge dage klokken 19.00-20.30. Læs mere om forestillingerne og festivalen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.