I dagene før og efter jul kan du rundt omkring i Gellerup høre nogle af de største talenter i dansk musik spille korte pop-op-koncerter, samtidig med at du drikker en kop varm kakao eller kaffe. Fredag var det Cecilie Glenthøj, som sang og spillede i koncertrækken ”Varmt og Originalt”

”Dejligt at se dig igen!”

Sanger og sangskriver Cecilie Glenthøj lyste op i et stort smil, da hun genkendte en af Gellerups mange ildsjæle fra en af koncerterne tidligere på fredagen. Mens mørket så småt sænkede sig over byparken, var hun klar til dagens fjerde og sidste koncert i Gellerup.

Cecilie Glenthøj havde taget turen fra hovedstadsområdet for at deltage i Uncover Musics serie af udendørs koncerter med upcoming danske musik-talenter.

Fremmødet havde ikke været overvældende til dagens tre foregående tre koncerter, og her midt i byparken, var kun knap 10 tilhørere mødt op i deres varmeste overtøj for at nyde musikken med en kop varm kakao i hånden.

Cecilie Glenthøj var dog glad for dagen i Gellerup alligevel:

”Der er en del, som kommer forbi, og man kan mærke, at dem, der stopper op, lytter og er med. Jeg kan mærke, at musikken gør indtryk. Så giver det ligesom mening for mig,” sagde Cecilie Glenthøj.

”Og så synes jeg bare, det er et fedt koncept. Det er rigtig hyggeligt at spille herude. Det er kun mine hænder, der er lidt udfordret,” tilføjede hun. I slutningen af dagens første koncerter måtte hun næsten opgive at spille guitar på grund af kolde fingre.

Mens hun tog hul på sangen ”Hver for sig – sammen”, skænkede Morten Bytofte kakao eller kaffe til de fremmødte. Han arbejder for arrangøren Uncover Music og stod også sammen med en kollega for at flytte den lille scene fra sted til sted i løbet af dagen.

Som regel er det ellers unge fra det boligsociale projekt Lommeguld, der står for det praktiske arbejde, men denne fredag var de forhindret i at bidrage. Morten Bytofte glædede sig over, at blandt andre flere af Gellerups mange lokale ildsjæle lagde vejen forbi og også gav en hånd med.

”Det er slet ikke sådan, at vi tænker, ”hvor er det ærgerligt at der ingen mennesker kommer”, for dem der kommer får tydeligvis en god oplevelse,” sagde han.

Også i løbet af sommeren stod Uncover Music for en lang række koncerter i Gellerup-området, hvor musikalske talenter fra hele landet spillede og sang.

”Vi brænder for at komme her til Gellerup og bidrage med de her kærlighedsprojekter. Vi får præsenteret vækstlaget i dansk musik – og samtidig skaber vi noget liv i lokalområdet. Vi kommer ud og får spredt noget god stemning,” sagde han.

I alt 12 dage med koncerter bliver det til i denne omgang. Hver dag spilles der fire forskellige steder: Kl. 11.00 på Fredspladsen, kl. 12.30 ved Information Vest, kl. 14.00 ved Bazar Vest og kl. 15.30 ved “benzintanken” i byparken.

Programmet er:

Mandag 20. december Maise
Tirsdag 21. december Benjamin Lynnerup
Onsdag 22. december Cecilie Glenthøj
Torsdag 23. december Rasmus Benner
Mandag 27. december Jeanette Bonde
Tirsdag 28. december Kristine Hoelgaard
Onsdag 29. december Helene Bak
Torsdag 30. december Silver

Det er Uncover Music, der står for koncerterne med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.