Livsværkstederne i City Vest fortsætter rækken af sociale arrangementer på Fredspladsen ved Gellerup Kirke. Onsdag fik Livsværkstedernes sociale café knap 50.000,- af Velliv Foreningen til ”Fællesmad og fællessang”, der i løbet af året skal skabe aktivitet og fællesskab på pladsen.

Det var egentlig en ganske almindelig onsdag i Livsværkstedernes café, Café Vita. Der var godt fyldt op med gæster i caféen. Nogle spillede billard, mens andre sad dybt koncentreret omkring et spil backgammon. Rundt omkring sad mænd lidt for sig selv og spiste frokost eller læste avisen.

Men at det ikke var en helt almindelig dag, kunne man se i hjørnet af caféen, hvor personalet var i fuld gang med at lægge den grønne dug på bordet: Indbagte foccacia-brød, æblekage serveret i høje glas samt flere andre lækkerier blev stillet i snorlige rækker.

Og så kom Søren Trelborg fra Velliv Foreningen ind ad døren med en stor pap-check under armen. Knap 50.000,- har foreningen doneret til at fortsætte rækken af aktiviteter på Fredspladsen mellem Gellerup Kirke og det tidligere bibliotek.

Med den fælles overskrift ”Fællesmad og fællessang” vil Livsværkstederne sammen med blandt andre Gellerup Kirke i løbet af året tilbyde en lang række forskellige aktiviteter på Fredspladsen, fortalte koordinator i Livsværkstederne, Lise Hedevang Nielsen, da hun modtog checken.

”8-10 gange i løbet af i år kommer vi til at invitere jer til at være med til spise sammen med andre, men man kan også være med til at lave maden, hvis man har lyst til det,” fortalte hun.

”Det bliver gratis arrangementer, hvor vi håber på godt vejr. Der også være fællessang, og nogen gange vil vi invitere nogle musikere til at skabe en god stemning ovre ved det gamle bibliotek,” sagde Lise Hedevang Nielsen, inden hun opfordrede caféens gæster til at smage på de forskellige delikatesser.

Søren Trelborg fra Velliv Foreningen glædede sig over, at foreningens penge nu kommer til at skabe aktivitet og fællesskab for mennesker, som har brug for samværet med andre.

”Vores ønske er at støtte aktiviteter, der skaber mental sundhed. Det handler blandt andet om, at vi har mulighed for at møde andre mennesker, og at vi tager os godt af hinanden. Vi synes, at de ideer, Livsværkstederne har om de her udendørs-arrangementer, bør kunne tiltrække en del mennesker – måske også nogen, som ellers ikke deltager i ret mange aktiviteter,” sagde Søren Trelborg.

Livsværkstederne har allerede planlagt det første arrangement, der kommer til at foregå onsdag d. 23. februar kl. 13.30 på Fredspladsen, hvor der vil være både fællesspisning og fællessang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.