I lang tid har foreningerne i Gellerup manglet lokaler. Men Sports- og Kulturcampus, der nu er åbnet, giver helt nye muligheder. 1. marts ventes tidligere så righoldige foreningsliv at kunne rykke ind i Samlingshuset oven på Gellerup Bibliotek.

Der er friskbrygget kaffe og småkager på bordet, når afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken to gange om ugen inviterer lokalområdets foreninger på besøg i Samlingshuset – de næsten færdige foreningslokaler, som foreningerne nu kan skrive sig op til.

Man kan booke et lokale nogle timer om dagen eller bare en gang imellem. Huslejen afhænger af brugen og kommer for de mest ihærdige foreninger sandsynligvis til at ligge på mellem 700 og 1200 kroner om måneden.

De kommende retningslinjer for lokalerne skal dog først vedtages på et beboermøde torsdag d. 24. februar, understreger medlem af afdelingsbestyrelsen, Helle Hansen.

”Hvis man ønsker at booke et lokale til faste ugentlige aktiviteter, eller måske bare enkelte aktiviteter, kan man gøre det her i løbet af februar – og igen i november/december,” siger hun.

Væresteder, møder og aktiviteter
En kommende bestyrelse for Samlingshuset skal sikre, at driften af lokalerne kommer i balance. Afdelingsbestyrelsen har fastlagt et budget på cirka 1,6 mio. kr.

En del af pengene kommer fra leje af både foreningslokaler og den store sal, der kan rumme op til 500 mennesker. Desuden lejer afdelingsbestyrelsen første salen ud til Det boligsociale hus.

Udgifterne vil blandt andet gå til en ansat vært og til rengøringshjælp. Desuden skal der investeres i møbler m.m., og det installerede køkken skal opgraderes til at kunne håndtere store arrangementer.

Drømmen er, at Samlingshuset bliver et livligt sted, hvor der vil være mennesker frem til sidst på aftenen, og hvor væresteder for beboerne blander sig med foreningsaktiviteter og møder.

”Vi håber at beboere og foreninger kan begynde at rykke ind i lokalerne i løbet af marts,” siger Helle Hansen.

Klar til fastelavnsfest
Det første store arrangement i Samlingshuset er allerede planlagt. Det bliver en fastelavnsfest for Gellerupparkens store og små beboere søndag d. 26. februar. Salen åbnes kl. 13.00, og tøndeslagning starter ca. kl. 13.15.

Efter tøndeslagningen kåres kattedronninger og kattekonger. Der vil være præmier til de bedst udklædte børn i forskellige aldersklasser – og som altid er der fastelavnsboller til store og små, når tønderne er slået ned.

Du kan stadig nå at få en rundtur i foreningslokalerne på anden etage af Samlingshuset før åbningen. Resten af februar kan du komme på besøg mandag kl. 10-12 og onsdag kl. 15-17. Her kan du også komme med ideer til beboer-aktiviteter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.