Klunser Allan Fisker fortsætter sit hjælpearbejde og sender genbrugsting fra Gellerup til flygtninge og nødlidende i Ukraine. For få uger siden afleverede en lastbil store mængder sko og tøj i grænsebyen Lviv, og nu er yderligere store mængder tæpper og varmt tøj klar til at blive sendt af sted.

Soveposer, tæpper, varmt tøj, sko og tasker. Det hele står pakket ned i flyttekasser, der er stablet fra gulv til loft i kælderrummet på Janesvej. Her samler Allan Fisker alle de brugbare ting, han finder i Gellerups containergårde, og som bliver afleveret til ham af private og lokale organisationer.

”Der ser måske lidt rodet ud, men jeg har da nogenlunde system i tingene,” siger 77-årige Allan Fisker, mens han viser rundt i kælderrummene, der er fyldt til bristepunktet med brugte ting og sager.

”Modtagerne ønsker egentlig ikke legetøj, men jeg har snydt lidt,” siger han med et listigt smil og åbner låget til en af kasserne. Han har lagt nogle små bamser ind imellem børnetøjet.

”Det betyder rigtig meget for børnene at få sådan en lille ting.”

Alt er klar til afsendelse. Han venter på, at hans samarbejdspartner, Smukt og Brugt på Møllevangs Allé, kommer og henter de mange kasser, der skal sendes til Ukraines grænseområder.

77-årige Allan Fisker foran de store stabler af flyttekasser med nødhjælp til de flygtende fra Ukraine.

Allan Fisker vurderer, at han alene kan fylde tre store varebiler med nødhjælp til de flygtende fra det krigshærgede land. I første omgang sender han alt, hvad han har, af varmt tøj, tæpper og soveposer. Senere er han klar til at levere bl.a. herretøj, køkkengrej og cykler.

”Det bliver sendt til Ukraines grænse, hvor man fordeler det varme tøj og sko til de flygtninge, der kommer over grænsen,” forklarer han. Eventuelt overskydende ting går til en kirkelig organisation i området.

Opbakning i Gellerup
For et par uger siden ankom den første store sending fra Smukt og Brugt og Allan Fiskers Nødhjælp. Målet var oprindelig Odessa-regionen, der tidligere har modtaget hjælp fra Aarhus. Men på grund af krigen blev lastbilen i stedet tømt i byen Lviv tæt på den polske grænse.

Ukrainske soldater tog sig af tømningen og uddeling til familier på vej ud af Ukraine.

Allan Fisker er et kendt ansigt i Gellerupparken og Toveshøj, hvor han hilser på alle med et smil og en kvik bemærkning. Folk respekterer hans arbejde, og forleden blev han eksempelvis inviteret ind til et gratis måltid mad i en af restauranterne i Bazar Vest.

”Jeg oplever opbakning på tværs af alle kulturer her i Gellerup – og ved du hvad: Det er med til at skabe fred imellem os.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.