Møbelsnedker, skrædder, keramiker, designer… Iværksætterhuset Square One er en smeltedigel af forskellige fagligheder, aldre, etnicitet og praktiske erfaringer. Fælles for dem alle er drømmen om at skabe nye levedygtige virksomheder.

Square One arbejder for at sætte praktisk håndværk på dagsordenen. Hvis du kan noget med dine hænder, kan du sikkert også skabe ny aktivitet og nye produkter – og du er måske en af dem, der kan udvikle en ny praktisk-orienteret startup-virksomhed i Aarhus.

I øjeblikket har 11 små virksomheder deres virke under det samme tag på adressen Karen Blixens Boulevard 21. Fælles for dem alle er virketrang og en brændende lyst til at skabe noget unikt. Og de hjælper hinanden, får ideer af hinanden og glæder sig over de andres succes-oplevelser i.

Shaymaa Ahmad Najjar arbejder som projektkoordinator i Square One og skal være med til at udvikle netværket og fællesskabet blandt virksomhederne. Men hun er samtidig også optaget af at markedsføre Square One udadtil.

Hun har selv oplevet at komme ind ad døren og straks opleve en helt anden ånd, end hun var vant til. Huset emmer af at være et sted i udvikling, og som alle, som har lyst, kan være med til at forme.

Det er den tilgang, der har givet anledning til navnet ”Square One”:

”Det er udtryk for et udgangspunkt. Et tomt felt på spillepladen, arbejdstegningen eller Excel-arket. Et startfelt, hvor noget nyt kan opstå,” lyder hendes forklaring på navnet.

Alle de 800 kvadratmeter indendørs og 1.000 udendørs er dedikeret til at udvikle idéer til at kunne blive til virkelighed. Samtidig er iværksætterne åbne for også at bidrage til udviklingen af lokalområdet.

Plads til nye små virksomheder
Tag for eksempel to af de nyeste beboere i Square One, keramiker Anders Morre og musiker Nanna Schannong. Hen over foråret har de inviteret til flere workshops, hvor de lokale beboere kunne lave deres egne potter og lære at plante stiklinger fra planter i dem.

Andre eksempler på lignende events har været knage- og tekstil-workshops. Forskellige virksomheder i Square One har lært fra sig og inspireret til at arbejde med tryk, broderi og syning. Og interessen har været stor.

Det glæder Shaymaa Najjar, som ser den slags arrangementer som en oplagt måde at gøre sig synlig i lokalområdet på.

”Det er utrolig positivt at opleve, at folk kan li´ det og har lyst til at komme her. På den måde har iværksætterne måske inspireret andre i lokalområdet til at dygtiggøre sig på forskellige områder. Omvendt viser det også vores begrænsninger, for vores fokus er jo at hjælpe iværksættere i gang,” siger hun.

Mangfoldighed på mange måder
Der er allerede flere eksempler på, at virksomheder vokser ud af Square One, og det betyder, at der nu er plads til nye små virksomheder.

Shaymaa Najjar håber, at antallet af virksomheder kan vokse fra de nuværende 11 til cirka 20. Lige nu er der ledige pladser i både tekstilværkstedet og i træværkstedet, og der er flere ledige kontorpladser:

”Man skal ha´ et CVR-nummer, og så skal man vise, at man har som mål at få virksomheden til at vokse, så man kan komme til at kunne leve af den. Man skal derfor sende en motiveret ansøgning, hvis man har lyst til at blive en del af mangfoldigheden i Square One”.

Her tænker hun ikke kun på den etniske mangfoldighed, der præger iværksætterne, men også på forskellighederne, når det gælder uddannelsesbaggrund og erfaringer med at drive egen virksomhed.

Iværksætterhuset Square One, Karen Blixens Boulevard 21, holder åbent hus torsdag d. 9. juni kl. 14-16.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.