Jesper Kurdahl Larsen, 57, stopper som leder af Det boligsociale hus i Gellerup og Toveshøj. Han har gennem de sidste fire år stået i spidsen for at igangsætte og gennemføre den boligsociale helhedsplan i de to boligområder og stopper med den nuværende plans udløb her til sommer.

”Jeg føler, at det er et naturligt tidspunkt at stoppe nu, inden den nye helhedsplan træder i kraft,” siger Jesper Kurdahl Larsen.

”Jeg har det personligt godt med at arbejde projektorienteret, og jeg føler, at vi i det boligsociale arbejde i Gellerup og Toveshøj er kommet godt i mål med den plan, vi lagde grunden til for fire år siden. Nu er det tiden, at en ny person sætter sig i spidsen for arbejdet i de næste fire år.”

Han tiltrådte i begyndelsen af 2018 som boligsocial chef i Gellerup og Toveshøj og var den ledende kraft i formuleringen af en ny helhedsplan for perioden 2018-22. Han kom da fra en stilling som leder af Det boligsociale Fællessekretariat i Aarhus.

Med blandt andet Folketingets vedtagelse af den såkaldte ghettolov, Aarhus Kommunes nye helhedsplan og en til tider ophedet offentlig debat om flygtninge og indvandrere har det boligsociale arbejde i de seneste år været et vanskeligt farvand at operere i.

”Jeg er faktisk stolt af at vi sammen er lykkedes så godt, som vi er. Jeg oplever, at beboere, Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune alle har udtrykt tilfredshed med det, vi har opnået, og jeg tænker også, at vi har gjort en forskel for nogle beboere,” siger han.

”Det karakteriserer boligsocialt arbejde, at vi skal løse en række opgaver uden at have egentlig legitimitet til det. De gode viljer skal få alle til at arbejde sammen om at løse opgaven. Folk der bor her, og folk der arbejder her, har kunnet mødes i en tillidsfuld atmosfære og har lavet ting sammen. Det har været en stor glæde at være en del af det.”

Han fremhæver i den forbindelse en medarbejdergruppe, der med folk med forskellig observans og baggrund kompetent og i en varm og god stemning har kunnet samles om løsningerne.

Jesper Kurdahl Larsen var før, han kom ind i det boligsociale arbejde, bl.a. programchef i Psykiatrifonden og souschef i Red Barnet. Han har ikke på nuværende tidspunkt bestemte planer for sit kommende arbejdsliv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.