Fredag d. 20. maj kan du få en helt særlig musikalsk oplevelse i Gellerup Kirke, hvor sangskriver, producer og musiker Johannes Smed samler flere af Brabrands kor, børn fra lokale børnehaver og professionelle musikere om en ny-komponeret publikums-inddragende invitationskoncert.

Forestil dig et kirkekor, der smukt synger en langsom korsats, der glider over i 40 børnehavebørn, der synger en fælles børnesang, med lyd og fagter.

Midt i lokalet står en mand og flagrer med armene for at dirigere flokken. Han sender opmærksomheden videre over til organisten, hvis dybe bastoner langsom indgår, og overtager børnenes sang.

Orgeltonerne udvikler sig videre til en intro, til en popsang, fra Johannes Smed og hans computer, som akkompagneres af cello. Imod slutningen stemmer en tværfløjte i oppe fra balkonen højt over publikum…

Og sådan bliver de mange musikalske elementer ved i en lang række af musikalske udbrud, der limes sammen i “Et kæmpe nu”, som er koncertens titel.

Koncerten, som den her artikel handler om, er blevet skabt i et samarbejde mellem Gellerup Kirke og komponisten og musikeren Johannes Smed.

Har lavet musik til mange teaterforestillinger
Gellerup Kirke arbejder med at skabe rum for fællesskab, godt naboskab og dialog på tværs af kulturer, alder og religion, og koncertprojektet er endnu et bud på, hvordan mennesker i lokalområdet kan samles, fortæller Johannes Smed.

Johannes Smed har skrevet musikken til den aktuelt Reumert-nominerede ungdomsforestilling “Ping-Pong” og har i mange år skrevet musik til en lang række Reumertvindende scenografer, dramatikere, instruktører og skuespillere på bl.a. Århus Teater og Ålborg Teater.

Desuden har han masser af andre projekter i gang. I efteråret spiller Johannes Smed blandt andet en række dobbelt-koncerter med sangerinden Julie Maria. Og i november gentager han ideen med “Et kæmpe nu” i en landsbykirke i Hylke.

Øver med børnehaver og Brabrand Sangkor
Samarbejdet med Gellerup Kirke udspringer af et tidligere samarbejde med kirkens musiker Martin Hornstrup, bl.a. arbejdet med Gellerup-sangen ”Åbn din gyldne port”.

Ud over Gellerup Kirkes kor og musikere medvirker også Brabrand Sangkor og børn fra Viben og Skovgårdsparkens Børnehave.

Han mødtes onsdag med Brabrand Sangkor i sognegården på Engdalsvej og øvede elementer af koncerten, og han har planer om at gøre det samme med de deltagende børnehaver. Dertil kommer publikums spontane deltagelse, hvis de har lyst.

Hvor kommer ideen fra?

”Haha – fra mit hoved,” griner Johannes Smed i telefonen fra den højskole, hvor han torsdag var i gang med undervisning.

”Jeg har i lang tid arbejdet med at få folk til at improvisere, som ellers ikke normalt gør det. Og jeg har fundet en metode til at få alle til at lave musik, uanset om de har prøvet det før. Desuden er jeg interesseret i, at alle slags mennesker, som ellers ikke møder hinanden til daglig, samles for at skabe noget fælles. Det er det, jeg forsøger at gøre her.”

Koncerten ”Et kæmpe nu” foregår i Gellerup Kirke fredag d. 20. Maj kl. 16.00. Alle deltagere og tilhørere mødes på Fredspladsen uden for kirken, hvor den første del af koncerten foregår. Alle er velkomne, og deltagelse er gratis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.