På tirsdag d. 31. maj kan du opleve en stor del af, hvad Gellerup formår. Fra kl. 16.30 inviterer Samvirket i Gellerup og Toveshøj til kvartalsmøde, hvor der er fokus på trafiksikkerhed i lokalområdet. Og efterfølgende er der sommerfest på Fredspladsen med livsglad afrikansk musik.

Mange beboere i Aarhus Vest er ikke trygge ved at færdes i lokalområdet, fordi der bliver kørt for hurtigt og uden respekt for færdselsreglerne. Det har i de senere år resulteret i tre dødsfald som følge af påkørsler – og talrige uheld.

Civilsamfundsberedskabet i Gellerup vil skabe mere tryghed med en kampagne, der især skal rettes mod elever i 8.-9. klasse og deres forældre i Gellerup og Toveshøj.

Kampagnen vil blive afviklet senere på året og skal ændre de unges syn på, at det er sejt at køre stærkt. Det kan du høre mere om på Samvirkets kvartalsmøde, der foregår i de røde containere, Information Vest, der ligger ved Nordgårdhallen.

Ud over den kommende kampagne kan du høre om flere andre forslag til, hvordan trafikkulturen kan blive bedre. Desuden kommer Lokalpolitiet som altid forbi og fortæller om, hvordan det går med trygheden i området.

Efter mødets afslutning kl. 18.30, er der mulighed for at blive og spise sammen. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig selve mødet, men hvis du ønsker at spise med efterfølgende, skal du blot sørge for at tilmelde dig senest fredag kl. 12 på rkaso@aarhus.dk.

Afrikanske vibrationer på Fredspladsen
Efter kvartalsmødet kan du gå de cirka 100 meter ned på Fredspladsen, hvor Gellerup Kirke, Livsværkstederne, Gellerup Bibliotek m.fl. arrangerer sommerfest.

Der vil være mad fra hele verden og koncert med Rajery, der kommer fra Madagaskar. Hovedmanden er Germain Randrianrisoa, som er en af de mest anerkendte musikere på den såkaldte valiha, der er en cylindrisk rør-citer fra Madagaskar, som spilles med tommel- og pegefingrene.

Som helt ung fik han sprængt flere af sine fingre i stykker, men han har lært sig sin helt egen teknik. Og musikken – det er livsglad afrikansk musik med et stænk af reggae.

Som opvarmning til koncerten med Rajery kan du fra kl. 17.30 opleve endnu mere afrikansk musik – denne gang fra Ghana – med Watatu. Og derefter, kl. 18.30, optræder den afrikanske dansegruppe Abraham Mensah, inden Rajery spiller ca. Kl. 19.30.

”Vi håber på godt vejr og rigtig Afrika-stemning på Fredspladsen. Det her er musik, der er så livsglad, så man næsten ikke kan stå stille,” siger Martin Hornstrup, Gellerup Kirke, som er en af arrangørerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.