Der er lagt op til en rigtig folkefest, når Dronning Margrethe lørdag d. 4. juni besøger Gellerup. Cirkus Tværs og Oliven Spejderne optræder, og Bydelsmødrene og de unge i Lommeguld fortæller Dronningen om deres arbejde i lokalområdet.

”Det var et ønske fra Dronningen, at hun under dette besøg i Aarhus gerne ville opleve nye facetter af Aarhus. Det bliver hendes første besøg i Gellerup, og vi har bestræbt os på at invitere bredt i lokalområdet, så hun få mulighed for at hilse på en række af lokalsamfundets forskellige aktører.”

Det fortæller kommunikationskonsulent i Aarhus Kommune, Trine Kyed Jansen, som har været med til at planlægge programmet for Dronningens besøg i Gellerup.

Programmet i Gellerups bypark, Joops Have – opkaldt efter stifteren af Cirkus Tværs, Joop Poelman – bliver af cirka en times varighed.

Under besøget i Gellerup får Dronningen først en fortælling om tankerne bag helhedsplanen i Gellerup og om de forandringer, der er planlagt og gennemført.

Bagefter er der fejring i byparken, hvor Dronningen kan se frem til at hilse på Bydelsmødre, som fortæller om deres arbejde under corona-pandemien. Desuden fortæller to repræsentanter for lommepenge-jobberne i Lommeguld, hvad de udfører i området, og hvad de får ud af deres arbejde.

Opstilling ved Trille Lucassens Gade
Underholdningen står blandt andre artisterne fra Cirkus Tværs for. Desuden vil et orkester af lokale musikere spille den nyskrevne sang til Gellerup, ”Åbn din gyldne port”.

”Det bliver forhåbentlig en rigtig festlig dag, hvor rigtig mange vil møde op for at være med til at fejre Dronningens 50 års jubilæum som regent. Der bliver gode muligheder for både at se forestillingen og vinke til hende,” siger Trine Kyed Jansen.

Hun opfordrer alle til at tage opstilling langs Trille Lucassens Gade omkring kl. 11.15. Dronning Margrethe kommer kørende ind gennem Den Gyldne Port og stopper ved den sydlige indgang til byparken. Der bliver udleveret flag til alle, som vil være med til at vinke til Dronningen.

Ved ankomsten spiller Oliven Spejdernes trommekorps, og desuden står cirka 40 drenge og piger fra fodboldklubben ACFC klar til at byde Dronningen velkommen til Gellerup.

I øvrigt fortsætter festen, når Dronning Margrethe efter cirka en time kører videre til nye festligheder i Mindeparken. Der er kage og kaffe til alle, og orkestret vil spille nogle flere numre.

Lørdag d. 4. juni kl. 11.15: Fejring af Dronning Margrethe i Gellerups bypark, Joops Have.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.