Sports- og Kulturcampus blev indviet i december 2021 – men nu er tiden kommet til at vise, hvad nybyggeriet rummer af liv og aktiviteter. På Kultur Bazar torsdag d. 9. juni bidrager Gellerups og Toveshøjs mange aktører og viser, hvad de kan.

”Det bliver en festdag, hvor vi skal fejre vores nye huse! Der bliver musik, cirkus, klatring, mad, kaffe og en masse andet,” nærmest jubler Yvonne Buer, som er ansat som brobygger i Sports- og Kulturcampus.

Hun skal være med til at sørge for, at stedets mange aktører finder sammen i netværk og skaber aktiviteter på kryds og tværs. Og det sker for første gang i stor stil med den kommende Kultur Bazar.

Det bliver samtidig en fejring af Gellerups nye rammer for alverdens kultur – både udendørs og inde i bygningerne.

På Verdenspladsen mellem de to hovedbygninger kan du finde madboder, hvor Gobaad Kulturforening, Usbekiske Initiativer, Oliven Spejderne, Sigrid Stue, Perlevennerne og Livsværkstedernes social drive out præsenterer madkultur fra det meste af verden.

Desuden optræder de dygtige artister fra Cirkus Tværs og Raplinjen og Danselinjen CC-Crew hos FGU, der i foråret har rykket deres aktiviteter til Gellerup. Endelig byder også medlemmer af Aarhus Symfoniorkester på musikalske indslag.

Kultur Bazar er for alle i hele Aarhus, som forhåbentlig har lyst til at komme herud og se og opleve, hvad der rører sig af aktiviteter og kulturer i Gellerup,” håber Yvonne Buer.

Konceptet Kultur Bazar har tidligere været afholdt andre steder i Aarhus – men mangfoldigheden har formentlig næppe været større, end man vil opleve den på og omkring Verdenspladsen i Gellerup.

Børnene kan muntre sig med masser af aktiviteter – lige fra ”fisk et æble” til ansigtsmaling. Og i andre boder kan de voksne få information om helhedsplanen og de mange forskellige udviklingsprojekter, der er i gang i Gellerup og Toveshøj.

Yvonne Buer forventer, at Kultur Bazaren for de mange aktører kommer til at styrke samarbejdet og fælleskabet på kryds og tværs.

”Vi har jo en masse til fælles, der betyder, at vi kan bruge hinandens erfaringer og styrker endnu mere fremover,” siger hun.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad holder Kultur Bazarens åbningstale kl. 14.00, og derfra ser programmet på Verdenspladsen således ud:

14:15 Aarhus Symfoniorkester
16:30 Cirkus på Verdenspladsen
17:30 FGU Aarhus Vest Raplinjen og Danselinjen CC-Crew

Også iværksætterhuset Square One og FGU Aarhus Vest benytter dagen til at holde åbent hus og præsentere, hvad husene arbejder med. Du kan følge nyheder om dagen her hos Sports- og Kulturcampus på Facebook.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.