Kan man dufte et sted? Det mener de to kunstnere Magnus Pind og Ánitá Beikpour, som i den kommende tid udstiller fire dufts-skulpturer, der bringer minder til live i et Gellerupparken under hastig forandring.

På mandag kl 16-19 åbner udstillingen “Det Sidste Åndedrag” af Magnus Pind og Ánitá Beikpour på Andromeda 8220 i Gellerupparken. Udstillingen er lavet i samarbejde med Andromeda8220 og er kurateret af Aysha Amin. Fernisering finder sted i Andromeda8220´s lokaler på Gudrunsvej 78. Til ferniseringen vil der være en guided tour rundt i området hvor skulpturerne er udstillet.

“Det Sidste Åndedrag” er en stedsspecifik udstilling, der igennem fire duftskulpturer bringer minder til live i bygninger i Gellerupparken, der er under hastig forandring.

Skulpturerne damper med dufte inspireret af stedernes historie. Duftene er skabt ud fra samtaler med nuværende, samt tidligere beboere og brugere af lokaliteterne. Skulpturerne virker som aromaterapeutiske duft-diffusere, som spreder duft igennem kold vanddamp.

Skulpturerne er udformet som en slags aliens, som er brudt igennem væggene ind i rummene. De store og dampende skulpturer i forskellige farver og teksturer er på én gang helt ude af kontekst men smelter samtidigt sammen med stederne. Rummene er udover skulpturerne fyldt med andre duftende objekter såsom nyvasket tøj og skyllemiddel, cigaretskodder og røgelse.

Udstillingen varer én uge og der vil være talks, events og filmvisninger på Andromeda8220 i løbet af ugen.

Det vil under hele udstillingen være muligt at købe rumduften “Gellerup 01” skabt af Lisbeth Jacobsen (odor&fumes) og Magnus Pind og Ánitá Beikpour samt en limited edition af en aroma-diffuser designet af Magnus Pind og Ánitá Beikpour.

Ánitá Beikpour og Magnus Pind har arbejdet og lavet kunst sammen, siden de var børn i Aarhus. Siden 2021 har de samarbejdet med Andromeda8220 om hvordan minder og rum spiller sammen, med et særligt fokus på dufte.

Sidste år lavede de en otte timer lang performativ duft-installation i Ridehuset hvor de undersøgte begrebet “lucid dreaming”, og i år er de rykket ud i Gellerupparken hvor Andromeda8220 holder til.

Ánitá Beikpour og Magnus Pind har siden 2016 arbejdet som billedkunstnere i forskellige konstellationer og har udstillet rundt omkring i verden. Ánitá Beikpour er uddannet filminstruktør og ansigtslæser og Magnus Pind er uddannet designer. De bor og arbejder begge to i København.

Aysha Amin er medstifter og daglig leder Andromeda8220, Aarhus- korrespondent for arkitekturbladet The Funambulist, samt co-kurator på CAFx Aarhus Arkitektur Festival. Aysha Amins kunstneriske og kuratoriske arbejde har været udstillet på b.la. Arkitekturbiennalen i Venedig 2018, DAAD Galerie under Berlin Biennale 2020, SMK: Statens Museum for Kunst, ArtHub Copenhagen og Nikolai Kunsthall.

Hun bevæger sig i krydsfeltet mellem arkitektur og kunst. Hendes tilgang er legende, nysgerrig og drømmende – hun er optaget af en kritisk udforskning af relationen mellem det materielle og immaterielle, det lokale og globale og individet og fællesskabet.

Udstillingen er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.

Du kan holde øje med Facebook-begivenheden her for åbningstider og kort over området, hvor skulpturerne kan ses.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.