Tirsdag d. 6. september inviterer Aarhus Kommune til åbning af det nye børne- og sundhedshus ved Globus1 med idrætscertificeret daginstitution, praktiserende læge og kommunale sundhedstilbud for hele familien. Her kan alle århusianere boltre sig til sports- og fritidsaktiviteter med plads til leg, bevægelse og sunde fællesskaber.

Der bliver 1700 kvadratmeter i det nye hus, som rummer både dagtilbud og sundhedshus. Børne- og Sundhedshuset er et fælles projekt mellem Børn og Unge og Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Tirsdag den 6. september kl. 15.00 til 17.00 er alle velkomne til at få en smagsprøve på husets tilbud og aktiviteter. Ambitionen er, at huset bliver et attraktivt mødested både for områdets beboere og for århusianere fra de omkringliggende områder, og tiltrækkes af husets mange muligheder, skriver Aarhus Kommmune i en pressemeddelelse.

Ved indvielsen inviterer det nye hus i Globus1 til fællesskab og aktiviteter for både børn og voksne. For familiens mindste åbner den integrerede institution Bevægelsesbørnehuset, mens resten af huset byder på sundhedstilbud hos Folkesundhed Aarhus Vest. Med udvidelsen får alle husets brugere direkte adgang til idrætscentret i Globus1 og faciliteterne, som i dag bruges af borgere fra hele byen.

“Med huset skaber vi en masse muligheder sammen med og tæt på borgerne der, hvor de bor og lever deres hverdagsliv. Det er tilbud og aktiviteter, hvor de kan være med i sunde fællesskaber eller få hjælp til at håndtere de udfordringer, de må have,” siger sundhedsrådmand i Aarhus Kommune, Christian Budde.

Med etableringen af det nye børne- og sundhedshus træder Aarhus Kommune endnu et skridt mod udvikling af et sammenhængende Aarhus, der er attraktivt at leve og bo i for alle borgere, herunder børnefamilierne, skriver kommunen.

“Bevægelses-børnehuset kan ikke ønske sig en bedre placering end i det nye børne- og sundhedshus i Globus1. Her møder børnene hver dag mennesker i alle aldre og flytter ind i byens nyeste og mest moderne rammer til bevægelse og læring. Tillykke til bydelens børnefamilier med et nyt og drøn-attraktivt pasningstilbud, og til hele Aarhus med et skønt og levende hus til sunde og aktive fællesskaber,” siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom.

Alle er velkomne til åbningsarrangementet på Gudrunsvej 3A tirsdag den 6. september kl. 15.00-17.00. Programmet er:

  • Velkomst ved husets nye beboere
  • Taler ved Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg og Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.
  • Indvielse af husets kunstværk Et sted er et netværk – Omsamling:Gellerup, skabt af kunstner Camilla Nørgård i samarbejde med Sigrids Stue.
  • Rundvisning i huset. Få et kig ind i børnenes hverdag i Børnebevægelseshuset, og få en smagsprøve på sundhedstilbud og aktiviteter ved Folkesundhed Aarhus Vest.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.