Den danske digter Inger Christensen har lagt navn til en af de nye gader midt i Gellerup. Og nu hylder entreprenør-virksomheden A. Enggaard også den afdøde digter på et byggepladshegn omkring et af virksomhedens boligbyggerier ved Inger Christensens Gade i Gellerup.

For at give de forbigående noget andet at kigge på end byggemaskiner og skurvogne har A. Enggaard udsmykket byggehegnet med en hyldest til en af det 20. århundredes allerstørste nordiske lyrikere, Inger Christensen.

Entreprenørvirksomheden står sammen med pensionskassen PKA bag opførelsen af 78 nye lejeboliger, der forventes klar til indflytning i starten af 2023.

Hyldesten er 25 meter lang og indeholder syv citater fra hendes tekster og digte samt en kort biografi. En udsmykning som giver både bilister, cyklister og forbigående forgængere mulighed for at nyde Inger Christensens malende ord.

”Vi vil gerne bidrage med noget visuelt til forbipasserende, mens vi bygger. Vi håber, at hyldesten skaber en forståelse for og en fejring af en af landets helt store digtere, så beboere og medarbejdere, der har sin daglige gang i området, kan få dybere kendskab til kvinden, der har lagt navn til gaden,” fortæller byudvikler i A. Enggaard, Henning Winther.

Den 25 meter lange byggehegnsudsmykning er kurateret af Helle Solvang og designet af Alexander Muchenberger. Udsmykningen er godkendt af forlaget Gyldendal og Inger Christensens arving.

Udvidelse af Zebra House
De kommende nye boliger er en del af boligudviklingsprojektet Zebra House, der var den første private investering i hjertet af Gellerupparken. I 2019 flyttede de første nye indbyggere ind i første etape af projektet, der udgøres af 63 boliger og restauranter i gadeplan.

”Zebra House er kommet rigtig godt fra start med en stor interesse for boligerne og et velfungerende byliv på gadeplan. Projektet er et glimrende eksempel på de boligsøgendes tiltro til den igangværende udvikling af Gellerup,” siger Henning Winther.

A. Enggaard er engageret i flere andre projekter i Gellerup. Det gælder også tiltag til fremme af beskæftigelse og iværksætteri i partnerskaber med Brabrand Boligforening, Aarhus Kommune og private aktører.

”Med kun fire kilometer fra Aarhus midtby har Gellerup en særdeles attraktiv beliggenhed, og bydelen har udviklet sig markant gennem de senere år som følge af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforenings visionære udviklingsplan. Vi har stor tiltro til områdets potentiale, som vi meget gerne vil bidrage til
realisere,” siger Henning Winther.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.