Det myldrede ind med brugere og frivillige, da Gellerup Lokalcenter tirsdag fejrede 30 års jubilæum. Der var fællessang og hyggelig stemning. Men under overfladen lurede frygten for, hvad fremtiden bringer, når lokalcentret i 2023 må forlade lokalerne på Gudrunsvej 80.

”Er I klar til at synge med på en sang,” spurgte musiker Nils Adrian, og spillede for til dansktop-klassikere som ”Mormors Kolonihavehus” og ”Så længe jeg lever”.

Der var i det hele taget forventningsfuld formiddagsstemning, inden der blev serveret brunch og i det hele taget hygget på kryds og tværs i anledning af Gellerup Lokalcenters 30 års jubilæum.

”Vi sidder lidt tæt. Jeg håber, I kan få plads til albuerne, når vi begynder at spise,” lød det fra frivilligkonsulent Ulla Bording, som bød velkommen til jubilæums-dagen.

Der var kommet betydeligt flere gæster, end arrangørerne havde regnet med. Op mod 100 brugere og frivillige sad tæt omkring bordene i det langstrakte lokale, hvor Ulla Bording og de øvrige ansatte og frivillige havde dækket op ved bordenderne for at få plads til alle.

Frivilligkonsulenten benyttede lejligheden til at takke de mange, som i forskellige grupper er med til at skabe aktiviteter i huset.

”Det er et fælles kendetegn ved det her sted, at I er fantastiske til at byde folk inden for i jeres forskellige fællesskaber. Lige meget hvem man er, så står der en plads åben, til at man kan være med,” sagde hun.

Udflytning i 2023
Ulla Bording benyttede også lejligheden til at tale om et emne, der nager mange af lokalcentrets faste brugere. Fremtiden.

Gellerup Lokalcenter, der nu af Aarhus Kommune er døbt Folkehuset Gellerup, har i mange år haft til huse på Gudrunsvej 80. Fremtiden for bygningerne er dog usikker, ligesom det gælder for resten af det tidligere Kultur- og Aktivitetscenter på Gudrunsvej 78-82.

Der var trængsel omkring brunch-buffet´en til Gellerup Lokalcenters 30 års jubilæum.

Aarhus Kommune ejer bygningerne, men de skal formentlig snart sælges og enten renoveres eller rives ned. Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune er ved at lægge sidste hånd på en indstilling, som politikerne i Aarhus Byråd om få måneder skal tage stilling til.

”Vi ved, at vi på et tidspunkt skal vi ud herfra, og det vi betyde, at de grupper vi har her, skal placeres forskellige steder i Gellerup og omegn. Vi skal nok få det til at lande godt. Jeg ved, at der er mange tanker i gang allerede,” sagde Ulla Bording.

Uanset hvad det ender med, vil Gellerup Lokalcenter blive opsagt og skal flytte ud i løbet af 2023, lød Ulla Bordings vurdering:

”Jeg har stor tiltro til, at vi kan blive her til sommer. Så vi må tage det som det kommer og fejre dagen i dag i troen på, at de gode fællesskaber består. Og selvfølgelig skal vi sørge for at holde fast i hinanden, når vi en gang skal ud af det her hus,” sagde hun og tilføjede:

”Jeg håber virkelig, at den åbenhjertige og tolerante ånd, vi har her, kan følger med, hvor end de forskellige fællesskaber lander om et halvt eller et helt år,”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.