For tredje år i træk kunne en gruppe Gellerup-borgere kort før jul uddele flere hundrede poser julehjælp til lokale familier. Madvarer som ris, bønner og kaffe blev indsamlet via en stor indsats af byrådsmedlem Metin Lindved Aydin samt en donation fra virksomheden A. Enggaard A/S.

Spaghetti, tomatsauce, rosiner, mel, vaskemiddel og toiletrens. Helt almindelige basisvarer, som de fleste har stående på hylden i rigelige mængder. Men for en del familier i Gellerupparken er den slags dagligvarer ingen selvfølge, og derfor kom julen også i år kærkomment.

Igen i år var det lykkedes det radikale byrådsmedlem og iværksætterkonsulent Metin Lindved Aydin bl.a. via opslag på LinkedIn at få en række virksomheder og private til at donere fornødenheder nok til at kunne pakke et stort antal poser med julehjælp.

”Igen i år uddeler jeg julehjælp til hjemløse, enlige mødre, og andre der lever i fattigdom. Ambitionen er denne gang, at kunne nå ud til 200 familier med basisfødevarer, husholdningsprodukter, julegodter og andre ting som mennesker der har for lidt vil kunne sætte pris på,” skrev han blandt andet i LinkedIn-opslaget.

Men der manglede lige det sidste – og så sprang entreprenørvirksomheden A. Enggaard til og støttede uddelingen med et pengebeløb, som initiativtagerne kunne købe dagligvarer for.

Kontakt via WhatsApp-grupper
Igen i år stod Mona Fahd og Simon El-Zainab for uddelingen sammen med frivillige i Civilsamfunds-Beredskabet.

Uddelingen foregik fra Aarhus Klatreklubs tidligere lokaler for enden af Gellerupbadet. Her mødte familier med børn op og fik udleveret en pose med fornødenheder, der kunne gøre december-tiden lidt mere lys.

Kontakten var blevet skabt via WhatsApp-grupper, hvor de lokale medlemmer hjalp med at sprede budskabet og finde frem til de mest trængende familier.

”Vi har desværre fået henvendelser fra mange flere, end vi har julehjælp til. Det betyder desværre, at vi har måttet afvise nogen, da vi allerede havde lovet poserne til nogle andre,” siger Simon El-Zeinab med beklagelse.

Han kan fortælle om mange familier i Gellerup-området, som lever under trange kår, og hvor for eksempel et besøg på den lokale shawarma-bar er en meget sjælden luksus.

I dagene op til jul blev de knap 200 poser julehjælp fordelt og pakket, og de blev alle afhentet i løbet af to eftermiddage inden jul.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.