Når et nyt street food-område til april åbner midt i Gellerup, bliver det samtidig en mulighed for lokale beboere til at komme i gang med at drive egen virksomhed. Iværksætterhuset Square One står klar med støtte og rådgivning til flere nye mad-virksomheder.

Iværksætterhuset Square One er fyldt til randen af mindre virksomheder, som er i gang med at etablere sig. Huset får dog stadig flere henvendelser fra folk, som ønsker hjælp til at blive selvstændige. Blandt andet ønsker en del af starte op inden for mad-branchen.

”Vi vil gerne støtte op om lokale beboere, som vil starte egen fødevarevirksomhed, men vi har hidtil haft svært ved at imødekomme ønskerne i Square One. Huset er ikke indrettet til at drive fødevarevirksomhed, så derfor går vi nu i samarbejde med andre om det,” siger iværksætterkonsulent Jan Andersen, Square One.

Square One har indgået samarbejde med entreprenør-virksomheden A. Enggaard A/S om at åbne et street food-marked på hjørnet af Lottesvej og Karen Blixens Boulevard. Markedet åbner til april og vil huse 7-8 stande drevet af både kendte madaktører og nystartede lokale virksomheder, fortæller Jan Andersen.

Søger flere nye mad-iværksættere
Som nævnt har Square One allerede fået en del henvendelser fra lokale beboere, men Jan Andersen opfordrer endnu flere til at henvende sig med deres ideer.

”Vi ønsker at række ud til lokale beboere, som ønsker at åbne egen restaurant eller anden form for madvirksomhed: Så kunne street food være et godt læringssted. Vi vil også gerne hjælpe med at finde egnede lokaler efterfølgende,” siger han.

”Mange er i forvejen fantastiske til at lave mad, så det handler i første række om at lære at drive egen virksomhed.”

I Square One drømmer man om at kunne igangsætte en egentlig iværksætter-uddannelse. Men i første omgang har man ressourcer til at hjælpe to nye madvirksomheder i gang. I den sammenhæng har iværksætterhuset planer om et samarbejde med Café Fair og FO Aarhus, der driver køkken i Brabrand Boligforening.

De to aktører vil hjælpe med støtte, vejledning og undervisning, så madfolkene kan få hygiejnebevis og blive registreret som fødevarevirksomhed, som det kræves i madbranchen.

Gellerup som magnet-bydel
Jan Andersen understreger, at målet ikke er at skabe ekstra konkurrence til de eksisterende restauranter i Gellerup. Tværtimod. Målet er at skabe en endnu større bredde i de madkulturer, der er repræsenteret i lokalområdet.

”Det vil sandsynligvis tiltrække en endnu bredere kundegruppe, som de eksisterende lokale restauranter også kan nyde gavn af. Det er en effekt, man ser mange steder, når butikker i samme branche placerer sig i nærheden af hinanden,” siger han.

Her er målet, at et kommende street food-marked kan være en magnet, der kan tiltrække folk fra hele Aarhus – ud over at det naturligvis bliver et ekstra tilbud til beboerne i Gellerup og Toveshøj.

Planen er som nævnt, at det kommende street food-marked får 7-8 madboder, hvor nogle aktører i forvejen driver madvirksomhed i Aarhus, mens andre er nystartede lokale folk. Målet er, at markedet skal have åbent dagligt foråret og sommeren igennem fra frokosttid til om aftenen.

Der er samtidig planer om at udbygge områdets legeplads, sådan at mad-markedet vil være endnu mere attraktivt for børnefamilier.

”Det bliver det eneste egentligt familie-orienterede street food-marked i Aarhus. Det er ikke helt tilfældigt, at det bliver i Gellerup, der i forvejen huser rigtig mange børnefamilier,” siger Jan Andersen.

Midlertidigt marked
Maskiner fra A. Enggaard er klar til at gå i gang med at klargøre pladsen, der ligger lige nord for det tidligere beboerhus Yggdrasil, der tidligere fungerede som Det boligsociale hus og nu bruges af FGU Aarhus.

Street food-markedet ses som forløber for mere permanente restauranter om nogle år. Street food forventes at kunne bidrage med god stemning i tre sæsoner.

Du kan kontakte iværksætterkonsulent Jan Andersen på tlf. 3090 2159 hvis du er interesseret i en stand på street food-markedet eller vil høre mere om planerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.