Torsdag aften blev 29 kvinder fra Gellerup og Toveshøj hyldet og fik diplom for færdiggjort uddannelse som trivselsagenter. Byrådsmedlem Hüseyin Arac overrakte diplomerne og holdt en tale for kvinderne, som nu skal i gang med at lave aktiviteter for lokalområdets ensomme ældre.

”I har kulturforståelse, I taler de ældres sprog og I har netværk. Og så kommer I fra kulturer, hvor det er nærliggende at tage sig af de ældre.”

Sådan sagde grundlægger af foreningen Vi-Senior, Dung Le, som har etableret trivselsagent-uddannelsen og har stået for undervisningen af de 29 kvinder, som har gennemgået den to måneder lange uddannelse.

De mange nyuddannede trivselsagenter går nu i gang med at skabe kontakt til de ældre i lokalområdet, hvoraf mange lever forholdsvis isoleret og tilbagetrukket i hjemmet uden at se ret mange mennesker. Det vil trivselsagenterne nu forsøge at ændre på – i tæt samspil med de ældre selv.

”Isolerede mennesker kommer let til at sidde fast. Man mister hurtigt sine sociale kompetencer og føler, at man har svært ved at række ud til andre. Vi vil forsøge at ruske op i deres appetit på livet,” sagde Dung Le.

Stolte over samarbejdet
Diplomerne blev overrakt af byrådsmedlem Hüseyin Arac (S), som i sin tale udtrykte stor anerkendelse af kvindernes indsats.

”Nogen kalder jer for Gellerups helte. Det vil jeg godt skrive under på. I er med til at gøre livet bedre for de mange ensomme ældre gennem netværksgrupper og opsøgende arbejde,” sagde han.

”Det kan være svært for os fra kommunen at nå ud til alle lokalområdets ældre. Derfor er vi i Aarhus Kommune stolte over samarbejdet med jer og imponerede af det engagement, I viser. Jeg håber, at vi sammen kan løfte denne opgave, for den er virkelig vigtig. Der sidder mange sårbare og isolerede ældre. Det man være meget ensomt, når man ikke har nogen at dele sine tanker med,” sagde Hüseyin Arac.

Trivselsagenterne har holdt det første netværksmøde for lokale ældre, og her i foråret vil de tage yderligere en række initiativer, der skal hjælpe isolerede ældre ud af ensomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.