Brabrand får endnu et apotek. Apoteker Fahad Yeser, City Vest Apotek, har besluttet at åbne en filial på Karen Blixens Boulevard. Beslutningen skyldes først og fremmest den usikre fremtid for indkøbscentret. Men Fahad Yeser understreger, at det nuværende apotek forbliver i City Vest.

Torsdag d. 23. marts slår det nye apotek dørene op med balloner, goodie bags og gode tilbud. Brabrand Apotek kommer det til at hedde.

”Jeg har valgt navnet med stor omhu. Jeg ønsker, at navnet skal understrege, at det her er en tilføjelse til Brabrand som et velfungerende lokalsamfund. Jeg investerer i lokalområdet og håber på en gensidig tillid,” siger Fahad Yeser.

Det nye apotek bliver en filial til City Vest Apotek, men Fahad Yeser understreger, at det på enhver måde bliver et fuldt funktionsdygtigt apotek, hvor man eksempelvis kan afhente sin receptpligtige medicin.

Dertil kommer, at apoteket får udvidede åbningstider om morgenen. Alle hverdage åbner det kl. 8.30, mens apoteket lørdag åbner kl. 9.00.

”Åbningstiderne bliver forhåbentlig en hjælp til folk, der er på vej på arbejde. Man kan så for eksempel nå at hente sin medicin på vejen til arbejde. Samtidig spreder vi samlet set vores åbningstid, hvilket forhåbentlig opleves som en forbedring,” siger apotekeren.

Til gengæld lukker den nye filial lidt tidligere end i City Vest: På hverdage undtagen torsdag kl. 16.00, om torsdagen kl. 18.00 og lørdag kl. 14.00.

Apoteket får til huse i stueetagen i ejendommen, der går under navnet Zebra House på Karen Blixens Boulevard 17. Lokalerne er på 187 kvadratmeter og har stået tom i længere tid.

Vil sikre fremtiden for et apotek i Brabrand
Fahad Yeser lægger ikke skjul på, at han åbner filialen nu for at skabe tryghed for medarbejdere, kunder og sig selv i en situation, hvor City Vests fremtid er usikker.

”Jeg kan ikke læse fremtiden for City Vest, men jeg har brug at skabe sikkerhed for, at jeg også fremover kan drive et apotek i Brabrand. Jeg kan sandsynligvis ikke fordoble antallet af kunder på to adresser, men jeg kan garantere, at vi forbliver her i lokalsamfundet. Visionen er, at vi til gengæld forhåbentlig kan blive det foretrukne apotek her i området.”

Fahad Yeser lover samtidig, at apoteket i City Vest fortsat vil eksistere, så længe indkøbscentret holder dørene åbne.

Han lægger dog ikke skjul på, at han håber og forventer, at den nye ejer, A. Enggaard, vil hjælpe de resterende butikker med reducerede huslejer, i takt med at omsætningen falder i det mere end halvtomme indkøbscenter.

Som de fleste andre handlende i centret beretter han om faldende kundetilstrømning. Det presser økonomien for apoteket, som har en begrænset avance på lægemidler, og desuden har økonomiske forpligtelser i forbindelse med apoteksbevillingen. I den situation bliver huslejen den eneste faktor, der kan reguleres på.

Fahad Yeser har siden overtagelsen af City Vest Apotek i 2021 øget antallet af medarbejdere fra 10 til 13. Han forventer, at apoteket kan bemande også den nye filial med det nuværende antal medarbejdere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.