Opførelsen af Gellerup Streetfood ved Karen Blixens Boulevard begynder at tage form, så området efter planen kan åbne mandag d. 24. april. Unge fra Aarhus Tech er i fuld gang med arbejdet. Blandt andet giver byggeriet en frisk start til Mahmoud, Omar og Jabril fra Gellerup.

Fra gadeplan på Karen Blixens Boulevard vil en bred trætrappe føre op til street food-området på hjørnet af Lottesvej.

Konstruktion og opførelse af trappen er den perfekte opgave for kommende tømrer-svende – og den har de sidste par uger givet både sved på panden og masser af erfaringer til en stribe elever fra Aarhus Tech.

Der måles og vurderes og skæres – og måles igen. Og ind i mellem må et trin tages af og ændres… hvilket bare giver flere erfaringer til de kommende håndværkere.

”For os alle er det første gang, vi skal lave sådan en trappe. Den har givet os nogle udfordringer, men vi lærer hele tiden og vi får rigtig god hjælp fra Aarhus Techs undervisere,” siger 21-årige Jabril Bashir, som er en af tre kommende håndværkere fra Gellerup, som er blevet tilknyttet projektet.

Sammen med vennerne Mahmoud Akl, 17, og Omar Ahmed, 21, henvendte Jabril sig i starten af året til iværksætterhuset Square One, da de hørte, at der skulle opføres et street food-marked i Gellerup. Det ville de gerne være med til at opføre.

I Square One fandt iværksætterkonsulent Jan Andersen en løsning, så de alle tre kunne blive ansat af iværkætterhuset, og 1. marts gik de i gang med arbejdet sammen med resten af holdet fra Aarhus Tech.

Bliver populært samlingssted
Mahmoud, Omar og Jabril har taget første og en del af andet grundforløb på Aarhus Tech, men de blev bremset af corona-nedlukningen. Zoom-undervisning og ren teori var ikke, hvad de havde håbet på, og det var svært at fastholde interessen.

Men praktiske projekter og opgaver fanger dem – og de nyder at gå i sol og blæst på skråningen og se trappen tage form.

Desuden har de opført en orange-rød bygning, der bliver et markant vartegn for Gellerup Streetfood. Desuden skal der blandt andet opføres borde og bænke, mens de forskellige mad-aktører selv kommer med food trucks, hvorfra de kommer til at sælge mad fra hele verden.

De tre unge håndværkere fra Gellerup tror, at det kommende street food bliver et populært samlingssted hen over sommeren.

”Det bliver helt sikker noget, alle skal prøve. Vi har snakket med mange, som glæder sig, til det åbner. Der er også mange, som går forbi på gaden, som stopper op og siger ”Det ser godt ud, drenge!” Det er sådan noget, der motiverer os,” siger Mahmoud.

”Og vi lærer selv en masse. Det er langt mere spændende at lave rigtige opgaver end at gå i skole.” siger Mahmoud.

”Ja, det er projekter som det her, man lærer noget af. Alt kan være lige på et stykke papir – men det er ikke altid, det er det i virkeligheden. Vi håber, projekter som det her giver os muligheder på arbejdsmarkedet, tilføjer Omar.

De tre kommende håndværkere regner med, at de også selv vil kigge forbi – og være stolte hvis alt fungerer.

Ny opgave venter
Iværksætterkonsulent Jan Andersen har kun ros til Mahmoud, Omar og Jabril:

”De er på kort tid gået fra ikke at være i gang med noget til at møde stabilt hver dag. Tilbagemeldingen fra Aarhus Tech er, at de altid bidrager til en god stemning om det at være på arbejde,” siger han.

”For mig er den vilje og stabilitet helt afgørende. Så tror jeg, mange virksomheder er klar til at hjælpe med at udvikle kompetencer. Ingen er jo født med erfaring.”

Når de tre unge er færdige med anlæg af street food-området, skal de løse en opgave for Børn og Unge-forvaltningen. Og Jan Andersen håber, at endnu flere virksomheder kan se muligheden i at få tilført engageret og lærevillig arbejdskraft.

Hvis du har brug for hjælp til at få løst praktiske opgaver i din virksomhed, kan du kontakte Jan Andersen i Square One på telefon 3090 2159.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.