Lørdag aftens ramadan fællesspisning samlede over 500 mennesker i Samlingshuset i Gellerup. Antallet af tilmeldinger overgik arrangørernes vildeste forhåbninger, og det var nødvendigt at sætte et ekstra stort telt op på Verdenspladsen for at kunne huse alle.

De fleste deltagere i lørdag aftens ramadan-middag var naturligt nok beboere i Gellerup, som på tværs af kulturelle forskelle mødtes for at bryde fasten sammen. Men til stor glæde for arrangørerne kom cirka 100 af de fremmødte fra andre dele af Brabrand.

”Vi vil med glæde uddybe vores fantastiske aften, hvor vi afholdt en fællesspisning til iftar i Ramadan for både muslimer og ikke-muslimer.
Over 500 mennesker deltog til arrangementet, hvilket langt overgik vores forventninger og gjorde os ekstremt stolte og rørte,” skriver en af arrangørerne, Fredens Moské, på Facebook.

Også Bydelsmødrene i 8220, fædregruppen baba, Oliven Spejderne og Fredens Hus stod bag arrangementet, der blev afholdt for første gang.

”Det var en aften, som vi havde forberedt i lang tid og lagt en stor indsats i, og det var derfor en stor glæde at se det hele lykkes så godt. Den positive stemning og atmosfære i rummet var nærmest elektrisk, og alle var fyldt med glæde og taknemmelighed,” lød opsamlingen fra Fredens Moské.

En gigantisk buffet
Arrangørerne takker alle de frivillige, medarrangører og mad-donorer, der bidrog til succesen af aftenen. Hele lørdagen blev der lavet mad i køkkenet i Samlingshuset, i beboerhuset Laden, i Det boligsociale hus og i de mange små hjem, hvor familier havde sagt ja til at bidrage til den gigantiske buffet med mad fra mange kulturer.

Aftenen igennem var der flere taler og underholdende indslag. Foto: Fredens Moské.

”Den lækre mad var uden tvivl en af hovedattraktionerne ved aftenen, og det var en fornøjelse at se, hvordan den blev nydt og værdsat af alle tilstedeværende. Det var også fantastisk at se, hvordan muslimer og ikke-muslimer kom sammen for at dele denne oplevelse og vise solidaritet og respekt for hinanden,” skriver Fredens Moské, som lover, at fællesspisningen vil blive gentaget til næste år.

Blandt talerne var kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, og der var ligeledes underholdende indslag, hvor der blev nedbrudt fordomme om beboerne i Gellerup. Og aftenen igennem blev der snakket på kryds og tværs. En af deltagerne skrev bagefter på Facebook:

”Over for mig sad en flink herre, som jeg havde set før et eller andet sted. Efter en god dialog fandt vi frem til. At han underviste mig i Fysik A i 2010. Jeg skyldte åbenbart stadig en aflevering i hans regnskab,” skriver han og takker de mange familier, som bidrog til arrangementet:

”Vi havde meget hygge omkring bordet med et fantastisk måltid.”

Mange frivillige hjalp til i køkkenet for at frembringe mad til de mange fremmødte. Desuden medbragte mange familier deres yndlingsretter. Foto: Helle Hansen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.