Som tidligere år går elever fra Brabrands folkeskoler i projektet Mødesteder på opdagelse i interessante hjørner og kroge af Gellerup. I år interesserer de sig blandt andet for de blokke ved Dortesvej, som er udset til nedrivning. Med aftryk i ler gemmer de minder om boliger, der snart er væk.

Som detektiver går eleverne i 7.d på opdagelse omkring boligblokken ved Dortesvej. Med alle sanser undersøger de gangbroen for interessante overflader og materialer.

Når de ser noget interessant, laver de aftryk i fliser, der senere bliver glaseret og brændt – og hængt op i gangtunnelen under Gudrunsvej.

Mødesteder er et kunstprojekt for børn. Det handler om at dykke ned og udforske Gellerupparken og Toveshøj – at opdage og genopdage et lokalområde gennem kunstneriske og sanselige oplevelser og erfaringer.

Efter at eleverne har lavet aftryk i fliserne, skal de tørres, glaseres og brændes.

Det startede i 2019 og fortsatte i de følgende år. Og også i år udfordrer byvandrer og formidler Pernille Helberg Stentoft eleverne sammen med blandt andre Didde Rose fra Brabrand Billedskole, Lino Bob og kunstner David Ramirez Gomez. Deltagere er elever i Sødalskolens og Ellehøjskolens 5. klasser og sidstnævnte skoles 7. klasse.

Indsamler aftryk
Eleverne har tidligere været på opdagelse med kameraer, og er nu i gang med at tage aftryk til fliserne, der kommer til at pryde gangtunnelen, hvor der i forvejen sidder cirka 500 fliser fra tidligere års projekter.

”Vi startede med at indsamle aftryk i haveforeningen, fordi den sikkert ikke er her næste år, når vi forhåbentlig igen er i gang med Mødesteder. Og det samme gælder aftryk af blokken her, fordi den nok heller ikke er her,” siger projektets tovholder Pernille Helberg Stentoft.

”Så kan vi mindes de steder, og fordi de kommer op som fliser på muren i gangtunnelen, kan vi huske dem rigtig mange år ud i fremtiden.”

Pernille Helberg Stentoft følger opmærksomt og med stor interesse, hvordan eleverne går på opdagelse og finder nye kreative aftryk i workshoppen, Aftryk, som kunstneren David Ramirez Gomez står bag.

Kunstneriske sanselige aktiviteter
Aftryk bliver afholdt i samarbejde med kunstplatformen Sigrids Stue, som er samarbejdspartner i projektet. Øvrige samarbejdspartnere er Brabrand Billedskole, Gellerup bibliotek, Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv og Information Vest.

”Mødesteder udvikler sig år for år, men grundtanken er stadig den samme. Via kunstneriske og sanselige processer dykker vi ned i Gellerup og udforsker området og prøver ting af. Og samtidig lærer man nogle steder at kende, som man måske ikke kendte, selvom man selv bor i Gellerup,” siger hun.

”Det er virkelig fascinerende. Eleverne opdager hver gang helt nye ting ved den her blok, som ingen af os har lagt mærke til før. Det sker faktisk hver eneste dag, når vi laver øvelsen med en ny klasse.”

Hun ser desuden en særlig effekt af, at eleverne flere gange vender tilbage og ser de samme steder igen. Samtidig lærer de undervejs hinanden bedre at kende.

Mødesteder er støttet af Gellerup Kulturmidler og Aarhus Kommune. Projektet holder fernisering d. 1. juni, hvor alle er velkomne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.