Siden 1. juli har det været forbudt at være i besiddelse af lattergas på offentlige steder, og Østjyllands Politi giver nu bøde, hvis man bliver stoppet på gaden med en lattergasflaske. Det er ligeledes forbudt at sælge lattergas.

Forleden blev en 22-årig mand kontaktet af politiet, da han sad i en bil i Aarhus. Mens betjenten talte med den 22-årige, indtog han flere gange lattergas fra en lattergaspatron i midterkonsollen ved brug af en ballon. I bilen fandt betjentene desuden flere andre lattergaspatroner. Den 22-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af den nye lattergaslov.

Fra 1. juli i år er det forbudt at være i besiddelse af lattergas på offentlige steder, og den 22-årige kan derfor nu forvente en bøde for besiddelsen.

Lattergasflasker betragtes desuden som farligt gods, og den 22-årige risikerer også en sigtelse og større bøde for overtrædelse af loven om transport af farligt gods, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen fortæller, at Østjyllands Politi holder nøje øje med både salg af lattergas og besiddelse af det på gadeplan.

”Vores patruljer er opmærksomme på lattergas på gaden, og hvis vi ser nogen, der er i besiddelse af det uden et anerkendelsesværdigt formål, så bliver de sigtet med det samme,” slår vicepolitiinspektøren fast.

”Et anerkendelsesværdigt formål” kan for eksempel være, at lattergassen skal bruges til erhverv.

Over 200 kilo lattergas beslaglagt
Det er samtidig også blevet ulovligt at sælge lattergas. Et godt tip ledte i sidste weekend Østjyllands Politi til en adresse i det nordlige Aarhus, hvor adskillige kasser med lattergasflasker blev beslaglagt. Den 19-årige kvinde, der bor på stedet, er blevet sigtet i sagen.

Under ransagning i lejligheden fandt betjentene en del uåbnede kasser med flasker med hver 640 gram lattergas. Den samlede opgørelse lød på 372 flasker lattergas og dermed omkring 238 kilo lattergas.

Alle flaskerne blev beslaglagt, og den 19-årige er blevet sigtet efter loven om salg og markedsføring af lattergas, da det er politiets formodning, at lattergassen skulle videresælges.

”Når vi er oppe i så store mængder, så har vi en formodning om, at planen har været at sælge lattergassen videre, og det er ulovligt og kan koste en større bøde eller fængsel. Nu efterforsker vi sagen videre,” siger vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.