Tirsdag var en stor dag for Gellerup og Toveshøj. Det var dagen, hvor borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand Thomas Medom og en række børn fra Ellehøjskolen tog det første spadestik til den kommende nye skole og fritidscenter i bydelen.

Det myldrede med børn fra Ellehøjskolen og de lokale daginstitutioner på pladsen ved siden af Sports- og Kulturcampus i Gellerup. De største hyldede den lokale rapper Aro, som optrådte med sine sange, inden det hele gik løs.

Desuden var mange ansatte fra Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening mødt op sammen med andre involverede i det kommende skolebyggeri.

Byggeriet indledes nu på den sydligste af de to jordstykker, hvor skolen bliver placeret. Her vilde ældste elever få deres hverdag.

Til gengæld er byggeriet af indskolingen udsat på ubestemt tid. På grunden ved Inger Christensens Gade ligger endnu to boligblokke, som efter planen skal rives ned, men hvor der stadig bor to familier, som har gjort indsigelse mod, at de skal flytte.

Boligretten skal nu behandle sagen, men sagen er endnu ikke datosat.

Stolte traditioner
Skoleleder Helle Mønster, Ellehøjskolen, indledte tirsdagens arrangement med at konstatere, at børnene i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven får ”den flotteste skole i hele Aarhus – måske endda i hele Jylland,” sagde hun.

”Det, der er helt fantastisk ved den skole er, at bygningen, I kommer til at se om to år, faktisk understøtter den måde, vi vil arbejde på i skolen,” sagde Helle Mønster.

Hun henviste til, at skolen bliver indrettet som en såkaldt profilskole, hvor eleverne kommer til at arbejde projektbaseret og med virkelighedsnære problemstillinger.

Desuden bliver det kendetegnende for skolen, at den får et fritidscenter, der vil være integreret i skolens liv og bliver afsæt for både elevernes fritidsliv og for lokalområdets liv i det hele taget.

”Vi står jo faktisk på en plads med lange og stolte traditioner på det fritids- og ungdomspædagogiske område. I 1986 blev der bygget fritids- og ungdomsklubber lige herovre,” sagde fritids- og ungdomsskoleleder Rasmus Brandt Lauridsen og pegede over mod fritidsklubben, der netop er revet ned for at give plads til den nye skole.

”Vi glæder os rigtig meget til at videreføre arbejdet i de nye og spændende omgivelser,” sagde fritids- og ungdomsskolelederen.

”Et lokalt omdrejningspunkt”
Inden borgmester Jacob Bundsgaard symbolsk stak en spade i jorden som tegn på, at byggeriet nu for alvor går i gang, fortalte også han, at han glæder sig meget til at se den nye skole skyde op:

”Det er en rigtig spændende dag i dag. Det er ikke ret ofte, vi bygger en ny skole i Aarhus. Det er en stor ting. Og samtidig er det en helt afgørende milepæl i udviklingen af det her byområde,” sagde Jacob Bundsgaard.

“Den forandring, lokalområdet her har undergået, har været ganske betydelig,” sagde borgmester Jacob Bundsgaard, som mente, at den nye skole kan blive et vigtigt ankerpunkt i bydelen.

”Der er nok ikke så mange af jer børn her på først række, der kan huske, hvordan Gellerup og Toveshøj så ud for 10-15 år siden. Men det er vi andre, der kan. Og den forandring, lokalområdet her har undergået, har været ganske betydelig.”

Han fremhævede, at det samtidig havde omfattet nogle ret store og drastiske beslutninger. En af dem var at lukke den tidligere lokale folkeskole, Nordgårdskolen.

”Når vi ved, hvor helt afgørende vigtig en folkeskole er, som et lokalt omdrejningspunkt, så var det en stor beslutning,” sagde Jacob Bundsgaard, som nu mente, at en ny lokal folkeskole kan være det ankerpunkt i lokalsamfundet, hvor rigtig meget kommer til at dreje.

”Vi tror, at vi kan lave en lokal folkeskole, der giver de bedste vilkår for at børn og unge her i lokalområdet kan få en lige så god start på tilværelsen som deres jævnaldrende i resten af Aarhus,” sagde han.

Det var egentlig lidt snyd med de spadestik, for tæt på har de store gravemaskiner i nogle uger været i gang med at forberede skolebyggeriet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.