I den kommende weekend står Gellerup Kirke igen bag Gellerup Kirkedage. Halvanden dag med temaet ”Mærk Verden”. Kirken inviterer til foredrag, workshops, sansevandring, fællessang og familiehygge i og omkring kirken.

Lørdag formiddag får Gellerup Kirkedage besøg af Michala Bendixen, som har viet hele sit liv til at hjælpe flygtninge i Danmark. Hun er formand for organisationen Refugees Welcome og vil inddrage sine personlige oplevelser med arbejdet med flygtninge i Danmark og give en status på den aktuelle flygtninge-situation herhjemme.

Michala Bendixen er oprindeligt selvstændig grafisk designer, men begyndte at arbejde frivilligt med flygtninge i 2007. Gennem årene opbyggede Michala den humanitære forening Refugees Welcome, som i dag er hendes fuldtidsbeskæftigelse.

Hun modtog Menneskerettighedsprisen 2014 fra Rådet for Menneskerettigheder og nyder stor anerkendelse for sit personlige engagement og sin store viden.

Refugees Welcome er en lille, medlemsbaseret humanitær organisation, baseret på frivilligt arbejde, uafhængig af midler fra det offentlige. Foreningens grundlag er flygtningekonventionen og menneskerettighederne. Foreningen arbejder med juridisk rådgivning af flygtninge og asylansøgere og arbejder desuden politisk for at forbedre flygtninges retsstilling.

Mens de voksne er til foredrag, får børnene besøg af Sophie, som tager dem med ind i hendes kreative univers af dukker og gode fortællinger. Det er for børn i alle aldre, der kan lide hygge og spas, lover Gellerup Kirke.

Sansevandring og familiesang
Efter frokost får deltagerne en smagsprøve på Fredens Hus og de aktiviteter, der foregår dér. Margrethe Vestergaard inviterer til workshoppen ”Mød verden – Hvem er du, hvem er jeg?”, hvor deltagerne gennem leg, spil og dialog vil udforske og blive klogere på, hvem vi egentlig er.

Bit Buhl og Mette Coates står derefter for en kreativ workshop, hvor alle laver lyseholdere, de kan bringe med til aftenens middag og til søndagens gudstjeneste. Og Pernille Stentoft inviterer til en sansevandring i området, hvor man kan opleve farver, former, dufte og lyde.

Inden den fælles middag byder musiker Martin Hornstrup på familiesang:

”I Gellerup Kirke synger vi meget, og det skal vi selvfølgelig også gøre denne dag. Her bliver plads til både nye og gamle sange og helt sikkert også nogle, hvor vi skal synge med hele kroppen,” lover Martin Hornstrup.

”Og husk, at fællessang er ikke en præstation. Her er det vigtigt, at hver fugl har lov at synge med sit næb. Fællessang er at være med og læne sig ind i lyden af det store fælles åndedrag.”

Dagen afsluttes med festmiddag og efterfølgende hygge. Søndagens program byder på brunch og derefter international gudstjeneste. Du kan se det fulde program her.

Du kan tilmelde dig Gellerup Kirkedage via dette link. Foredrag og workshops samt morgenkaffe lørdag og brunch søndag er gratis, mens prisen for frokosten er 40 kr., og prisen for aftensmaden er ligeledes 40 kr. Børn under 12 år deltager gratis. Tilmelding senest mandag d. 18. September på email tk@km.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.