I løbet af ugen møder cirka 150 personer Livsværkstedernes mobile café, Social Drive Out, når ladcyklen triller rundt og gør stop i forskellige dele af Brabrand. Lørdag aften fik initiativet Kronprinsparrets Sociale Pris for at gøre en stor indsats for at modvirke ensomhed.

Ugen igennem pakker Livsværkstedernes ansatte og frivillige ladcyklen med kaffe, kage og frugt og triller ud i lokalområdet og skaber et mødested, hvor folk helt uforpligtende kan komme forbi og få en snak.

Pop-op-caféerne opsættes samme tid og sted hver uge i Søvangen, Skovgårdsparken, Toveshøj og forskellige steder i Gellerupparken.

”At blive mødt, hvor de er, har vist sig at give stor mening for mange i udsatte livssituationer,” skriver Livsværkstederne om initiativet, der lørdag modtog Kronprinsparrets Sociale Pris.

”Mange flere end tidligere lever i dag i ensomhed. De sidder alene uden kontakt til familie, naboer eller bekendte. Ensomhed kan være skamfuldt og at række ud efter støtte eller træde over dørtrinnet til et værested kan være svært. Denne indsats bringer nærvær, støtte og fællesskab ud til de yderområder, hvor nogle lever isoleret og i ensomhed,” sagde Kronprinsesse Mary blandt andet ved overrækkelsen.

”Den Sociale Pris gives til Social Drive Out for at være et eksempel på en modig og innovativ omstilling i socialt arbejde. De viser, at vi kan nå mennesker i ensomhed og udsatte positioner ved at styrke lokale fællesskaber og insistere på at møde mennesker der, hvor de er og lever,” sagde Kronprinsesse Mary.

Social Drive Out opstod under corona-nedlukningen som en alternativ måde at mødes på, når den sociale café i City Vest var lukket ned. Og Livsværkstederne har valgt at fortsætte initiativet.

I mere end 20 år har Livsværkstederne i Gellerup drevet sociale og beskæftigelsesrettede tilbud for mennesker i socialt udsatte livssituationer. Livsværkstederne er en selvejende institution stiftet i år 2000 med rødder i KFUM Sociale Arbejde, Gellerup Kirke og Brabrand Boligforening.

Daglig leder af Livsværkstederne, Mette Fenger, fortæller, at prismodtagelsen i den kommende uge bliver fejret med de mange brugere af Social Drive Out.

”Vi fejrer det med at tage lidt lækkerier med ud på Drive Out-stoppene i den kommende uge. Så kom gerne forbi – eller kom forbi Café Vita i City Vest tirsdag fra kl. 13, hvor der er dobbelt op på fejring, for vi har 23 års fødselsdag.”

Alle er velkomne til at kigge forbi den mobile café. Du kan møde Social Drive Out her:

Tirsdag Kl. 11-12.30:
Ulige uger: Toveshøj, Bålhytten ved Beboerhuset Laden, Edwin Rahrs Vej 6a
Lige uger: Toveshøj, For enden af den renoverede blok Edwin Rahrs Vej 18-26

Onsdag kl. 11-12.30: Skovgårdsparken, Legepladsen på Karensvej
Onsdag kl. 13-14.30: Fredspladsen v. Gellerup Højskole, Gudrunsvej 82

Torsdag kl. 12.00-13.30: Søvangen, Beboervaskeriet på Annettevej
Torsdag kl.14-15.30: Verdenspladsen, Karen Blixens Boulevard, ved Sports- og Kulturcampus

Social Drive Out kommer ud 87 steder i Danmark og når ca. 700 mennesker med kaffe, nærvær og hjælp. Initiativet er støttet af Realdania og Videncenter for Folkeoplysning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.