Efter lidt mere end fem år som leder af Lokalpolitiet i Aarhus Vest går Klaus Hvegholm Møller om kort tid på pension. Han har gennem årene fulgt udviklingen i Gellerup tæt og beskriver den nuværende stemning i boligområdet som ”historisk rolig”.

Hver tredje måned samles foreningsfolk, ildsjæle, beboere og fagfolk i Gellerup og Toveshøj til kvartalsmøde i Samvirket. Her fortæller bydelens forskellige aktører hinanden om, hvad de arbejder med.

Et fast indslag i de møder er Tryghedsbarometret, hvor chefen for Lokalpolitiet i Aarhus Vest tegner et billede af politiets arbejde og udfordringer i Gellerup-området.

De seneste fem år har det været Klaus Hvegholm Møller, som har sat ord på udviklingen i et boligområde, der gennem årene har været vant til lidt af hvert.

I et sindigt vestjysk tonefald, der er fulgt med fra Struer-egnen, hvor han er vokset op, har han gennem de seneste år hovedsagelig haft positive nyheder med til deltagerne i kvartalsmødet. Og sådan var det i dén grad også tirsdag, da politikommissæren for sidste gang redegjorde for, hvordan det aktuelle Tryghedsbarometer står i Gellerup.

”Der er historisk roligt i Gellerup. Nu skal jeg selvfølgelig passe på, hvad jeg siger – for erfaringen viser, at det kan ændre sig nærmest i løbet af et splitsekund. Men sådan som det er nu, og sådan som det har været hele vinteren, så har vi stort set ingen konflikter haft herude,” sagde Klaus Hvegholm Møller.

”Der er stille. Jeg er meget tilfreds med, sådan som det er nu. Jeg vil sige, at vi har større udfordringer inde i byen, end vi har herude,” sagde politikommissæren, som 8. marts har sin sidste arbejdsdag. Han stopper i Dansk Politi 1. oktober, men skal inden da afvikle et halvt års afspadsering.

”Selvfølgelig har vi nogle udfordringer herude – det har vi også i resten af byen. Vi bøvler stadig med en del narkosalg. Og nu hvor det er koldt, bevæger nogle af sælgerne sig ind og står i opgangene,” fortalte Klaus Hvegholm Møller.

Politikommissær Klaus Hvegholm Møller deltog for sidste gang i Samvirkets kvartalsmøde i Gellerup og Toveshøj, der foregik i beboerhuset Laden.

”Men det store problem i det narkosalg er efterspørgslen: Og det er jo hele byen, der efterspørger det, både når det gælder hash og de stærkere stoffer. Det er en svær én at knække, for så længe efterspørgslen er der, så vil der også være narkosalg. Og den kommer fra hr. og fru Danmark, hvis man kan sige det sådan. Der er desværre alt for mange, som bruger rusmidler.”

”Sig til de unge at de skal lade være!”
Klaus Hvegholm Møller nævnte endnu et problem, som lokalpolitiet nærmest dagligt møder i Gellerup – lattergas. De tomme metalbeholdere ligger og flyder mange steder.

”Det er et af de største problemer, vi har herude. Når de unge mennesker sniffer lattergas, ødelægger det hjernen på dem. Så vær med til at sige til de unge, at de skal lade være. Vi kender endnu ikke langtidsvirkningen, men eksperterne siger, at selv på kort sigt kan lattergassen ødelægge hukommelsen,” sagde han.

Endelig havde Klaus Hvegholm Møller en opfordring til lokalsamfundet om at hjælpe med at holde øje med scootere, der kan være stjålne.

”Når det nu bliver varmere, så ved vi, at nogle af de unge mænd begynder at køre rundt i lokalområdet på scooter. I må meget gerne ringe til os, hvis I ser en scooter, der kan være stjålet,” sagde han.

”I stedet for at vi skal til at jagte dem rundt på gader og stier, så er det meget nemmere for os at komme forbi et kælderrum, for lige at se, om en scooter er meldt stjålet. Så tager vi den med. Det er meget nemmere, end at vi skal løbe efter dem,” lød det med Klaus Hvegholm Møllers sædvanlige vestjyske lune.

Han sluttede med at takke alle i Gellerup-området for samarbejdet i de godt 10 år, han har haft base i lokalområdet.

”Det har dejligt at opleve den positive udvikling, der er i området. Nogle gange går det op, og nogle gange ned – men jeg synes, at det meste går den rigtige vej,” sagde han.

Politikommissær Jens Henrik Bruun Jensen fortsætter som leder af Lokalpolitiet i Aarhus Vest, der har til huse i kontorhuset Blixens i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.