De 13-17-årige naturformidlere i Junior Rangers inviterer torsdag d. 6. juni børn og voksne til klima-torvedag på Verdenspladsen midt i Gellerup. Her kan du blandt andet lære at lave solcelle-robotter, lære om havets forskellige dyr og tegne byparkens planter.

”Vi prøver at gøre den grønne omstilling til noget festlig og sjovt. På klima-torvedagen kan man få ny viden på en sjov og lærerig måde.”

Det fortæller Charlotte Vinther Steenholt, som er projekt-koordinator for gruppen af 13-17-årige Junior Rangers, som er lokale unge naturformidlere, som gennem en særlig uddannelse får en masse viden om natur, bæredygtighed og science.

Desuden får de undervejs også formidlings-kompetencer og undervises i naturvidenskab. Og de får brug for det hele, når de torsdag d. 6. juni i samarbejde med Gellerup Bibliotek og Sports- og Kulturcampus arrangerer klima-torvedag.

Som en del af de månedlige torvedage på Verdenspladsen midt i Gellerup vil de unge denne eftermiddag på en underholdende og levende måde sætte fokus på vores klima.

”Du kan blandt andet lære at lave solcelle-robotter, lære om forskellige af havets dyr, tegne byparkens planter – og selvfølgelig hygge dig med kaffe og god mad på Verdenspladsen,” lyder det blandt andet i invitationen.

En række inviterede gæster står for de mange forskellige aktiviteter – og dertil kommer Livsværkstedernes mobile café, der uddeler gratis kaffe og kage, og Saakin Sambuusa, som sælger somaliske specialiteter.

I gang med læringsforløb
Klimafestivalen er den foreløbige kulmination på et særligt forløb om naturvidenskab, der er støttet af Villum Fonden. Gennem en række workshops lærer medlemmerne af Junior Rangers i Gellerup på forskellige måder om naturvidenskab – blandt andet via deres ture ud i den østjyske natur.

For nylig var de på teambuilding-tur til Mols, hvor de blandt andet udforskede naturens regenerative ressourcer i det nære havmiljø. De gik i vandet med waders på, tændte bål med tændstål og blev på mange andre måder fortrolige med naturen.

”De er i gang med et læringsforløb, hvor de lærer at bruge deres viden i samspil med andre. Blandt andet har de holdt skralde-events sammen med de lokale afdelingsbestyrelser, og i den kommende tid vil de holde workshops i samspil med de lokale ungdoms- og fritidsklubber,” siger Charlotte Vinther Steenholt.

”Der skal helst være lidt gang i den. Det handler om, at de leger en masse viden ind, som de senere kan anvende på forskellige måder. Og sideløbende skaber de i Junior Rangers et positivt unge-fællesskab, hvor de udvikler sig personligt,” forklarer hun.

Et af formålene med Junior Rangers er, at de unge deltagere efterfølgende er godt rustet til at kunne få et fritidsjob. Derfor lærer de også undervejs om konflikthåndtering, førstehjælp, kommunikation, kropssprog og igangsættelse af lege.

Program for klima-torvedagen torsdag d. 6. juni
14.00 Social Driveout
Livsværkstedernes pop-up cafè byder på kaffe og en snak.

14.30 Solcelle robotter
Kom og byg en solcellerobot og se den bevæge sig ved hjælp af solens energi. Hvis solen ikke skinner, laver vi selv energien med et håndsving.

15.00 BioKim og Havdyrene
Tag med BioKim på eventyr under havets overflade når han stiller skarpt på de magiske havdyr og tangplanter der findes dernede.

15.00 Papir workshop
Tag til papir workshop med designer Gitte Lægaard. Skab bæredygtigt papir ud af genbrugsmaterialer.

15.00 og 16.30 Plante skitse workshop
Lokal kunstner, Anne Birgitte Andersen, vil tage jer med ud i Gellerup bypark, hvor I kan lære nogle grundlæggende teknikker i plantegning. Fra 10 år og op. Hold 1 kl. 15.00 -16.30. Hold 2 16.30 – 18.00

16.30 Vandring om Tousgaard
Mellem blokkene midt i Gellerup ligger en gård med en spændende historie, kom med på vandring og tilbage i tiden.

17.00 De Splittergale show
Kom og oplev god galskab med teater, gøgl, baljebas, sav, musik og meget mere!

Det hele foregår på Verdenspladsen, Karen Blixens Boulevard 23-27. Tjek Facebook-begivenheden her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.