Hoppeborg, ansigtsmaling, gratis popcorn og live-musik. Selvom solen var en smule tilbageholdende, strømmede børnefamilierne onsdag eftermiddag til byparken i Gellerup. Det skabte glæde hos arrangør Jesper Fredslund Andersen, som er vild med god gammeldags park-underholdning.

Husker du tidligere tiders parkunderholdning i Botanisk Have i Aarhus? Det gør 47-årige Jesper Fredslund Andersen – og han har drømt om at genskabe den form for uforpligtende underholdning for alle i Gellerups bypark.

”Da jeg var dreng, tog min far og jeg ofte cyklen fra Viby, hvor vi boede og kørte til Botanisk Have til parkunderholdning. Og jeg savner virkelig den slags arrangementer, hvor alle kan være med,” sagde Jesper Fredslund Andersen med et smil, der fyldte hele ansigtet, mens han kiggede ud over byparken.

Her var masser af aktivitet. Børn hoppede i hoppeborgen, eller sad og spiste popcorn, mens forældrene fik sig en snak med nogle af de andre, som var dukket op.

”Der er så meget i den her verden, hvor mange netop ikke kan være med – ofte af økonomiske grunde. Men her kommer du bare så længe og så ofte, du har lyst. Jeg håber, at mange af børnene her ligesom jeg vil have gode minder fra parkunderholdningen, når de bliver ældre.”

Gennem hele sommeren står Jesper Fredslund Andersen og hans organisation, Kultur Samler hver onsdag kl. 11-16 klar i byparken sammen med de unge i Lommeguld, Junior Rangers og andre lokale aktører.

”Jeg elsker at lave sådan noget her”
Konceptet er det samme hver gang: Hoppeborg, gratis popcorn, live-musik, ansigtsmaling og andre børneaktiviteter. Og det er netop idéen i det hele, forklarer han:

”Der er meget vundet ved gentagelsen. Hoppeborgen er med hver eneste gang. Og krea-workshoppen. Live-musikken. Du véd, at det er der, og du dukker bare op. Bare kom, det koster ikke noget. Det elsker jeg!”

Han står ligeledes for søndagsunderholdning sommeren igennem i den nye bypark på Langenæs. Grundtanken er den samme – og hver gang har han de unge lommepenge-jobbere fra Gellerup med sig til at sørge for aktiviteterne og den gode stemning.

Hans onkel, H.C. Vartenberg, var en central del af Østjysk Musikforsyning, og han er født ind i musik og teater.

”Jeg elsker at lave sådan noget her, og jeg har gjort det hele mit liv,” fortæller Jesper Fredslund Andersen, som også bliver en del af det kommende motions-arrangement Løb Mellem Husene i byparken d. 14. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.