Sidder de strejkende pædagoger på cafeerne og nyder det gode vejr?
Vibysyd.dk har sat sig for at finde svar på spørgsmålet, som mange måske har stillet sig

“Nej!” siger Marianne Jepsen fra børnehaven Kærslund. “Vi ligger ikke på den lade side.” Der holdes ganske vist picnic i Rådhusparken mandag eftermiddag, men, som hun siger: “der skal også ydes noget, før der kan nydes”. Denne ydelse består i, at der sammen med bl.a. kolleger fra Randers og Horsens, marcheres fra Viby Torv og ind til Rådhusparken.
Ormeaktion giver positive dyt
At være strejkende pædagog i Århus byder på hårdt fysisk arbejde, for at markere holdningerne. Hver morgen mellem kl. 07.30 og 09.30 går man, som det kan ses på billederne, ud og lufter bannere med kampagnens slogans. Dette sker i alle vigtige kryds i Århus. Ormeaktionen, som de kalder det, afløses kl. 11.30 af en cykeltur rundt i store dele af byen. Denne aktion starter og slutter på Tangkrogen.

Som man kan se, er det ikke ren ferie at kæmpe for sine synspunkter i velstandsdanmark, hvor goderne ikke er paradisisk ligelig fordelt, set i forhold til værdien af ydelserne.
Marianne Jepsen påpeger, at de to uddannelser ingeniør og pædagog, som varer omtrent lige lang tid, udmønter sig i en lønforskel pr. måned på ca. 12.000 kr. Og “at Danmarks fremtid passes ordentligt, er vel ikke en ufornuftig investering,” mener hun.
Kan man dytte positivt? Ja, som det kunne opleves denne morgen, blev der dyttet til de aktiverende pædagoger, og ikke ad dem.

Hvis du vil vide mere om pædagogernes aktiviteter i Århus, kan oplysninger herom læses på: http://www.bupl.dk/aak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.