En stort anlagt kampagne mod affald i Midtbyen betales af kommunen. En glad og virkningsfuld kampagne for et pænere og renere Gellerup må hente sine økonomiske midler i den almene boligsektors Landsbyggefond og i lokale huslejefinansierede kasser.
Først bedre image indadtil
"At Gellerup bliver renere og pænere, er med til at skabe glæde og stolthed over at bo der," siger Ulla Bording Jørgensen, der er projektassistent med ansvar for pr og kampagnearbejde i bydelens ’meyerprojekt’.
"Et bedre image og en styrket oplevelse af ejerskab indadtil bidrager til et mere nuanceret billede af en bydel, som bare fik et dårligt image slået fast i medier for mange år siden."
Og først børn og unge
Siden starten i 2008 har Meyerprojektet primært henvendt sig til børn og unge i samarbejde med lokale børnehaver og den tilbageværende lokale skole. "Halvdelen af befolkningen i Gellerup er under 21 år, og det er især børn og unge, der bruger bydelens udearealer, " forklarer Ulla Bording Jørgensen, "men er vi på vej med en kampagne henvendt til voksne."
Voksenkampagnen har samarbejde med lokale imamer, som allerede har taget affaldsproblemet med i fredagsbønnen og medvirket til uddeling af nøgleringe med kampagnebudskab.
Ulla Bording Jørgensen fortæller, at meyerprojektets mascot Otto ofte bliver spurgt af børn, om han er araber, dansker, somalier eller tyrker. Otto svarer, at han er Gellerupper, og det er han stolt af. Det hænder, at børn svarer Otto, at det er de også.
Forbedring af image i medier tager længere tid
"Vores kampagne bygger ikke på løftede pegefingre, men på, at vi bor i et dejligt område, som vi passer på," præciserer Ulla Bording Jørgensen: "Det virker indadtil. Der skal tålmodighed og mere tid til, at det virker udadtil i form af mindre negativ mediefokus."
Ulla Bording Jørgensen fremhæver dog Lokalavisen som et medie, der også har plads til en god historie om Gellerup. Og hun tilføjer: "Vores skralde-rap er spredt langt ud over det lokale område. Og den indgår i musikundervisning på skoler i Århus, Esbjerg, Odense og København."
Ting i gang
Meyerprojektet arbejder på en forlængelse ud over de første tre år. "Men vi arbejder skam på at gøre os selv overflødige," forsikrer en smilende Ulla Bording Jørgensen: "Det gælder om at få sat ting i gang, som kan køre uden projektet."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.