Blandt gaverne til Livsværkstederne i Gellerup i anledning af 10 års jubilæum er et kludetæppe fra Gellerup Kirke. Ved overrækkelsen præciserer formanden for menighedsrådet Ole Thvilum, at det netop er et kludetæppe, – og ikke et slumretæppe.
Jubilæumsskrift
Livsværskstederne har udgivet et jubilæumsskrift med titlen ’Kludetæppet’. I forordet skriver bestyrelsesformand Niels Hviid, at Livsværksstederne er som et kludetæppe: "Sat sammen af mange forskellige mennesker med vidt forskellig baggrund og livshistorier. Brugere, frivillige og ansatte af begge køn og alle aldersgrupper. Mennesker med forskellig kulturel, sproglig og religiøs bagage."
Cafe Vita i Livsværksstederne bliver dagligt besøgt af over 100 brugere. Maden leveres af Livsværkstedernes eget køkken, som også står bag serveringen til jubilæumsreceptionen.
Vitalt køkken
Salg i cafe og ud af huset fra køkken er en af Livsværkstedernes indtægtskilder. Således leverer køkkenet til kantinen i det nærliggende Socialcenter Vest. Gellerup Kirke er også blandt kunderne, og det samme gælder forskellige arrangementer. Et nyt projekt i støbeskeen er at levere frossen mad efter bestilling via internet.
Køkkenet er et led i Livsværkstedernes arbejde for gennem aktivering at hjælpe mennesker i job.
Niels Hviid og en af de oprindelige initiativtagere Jørgen Lasgaard er begge fulde af beundring for det arbejde, der præsteres i køkkenet. "Det er et helt vildt fusionskøkken med mad fra mange kulturer," siger Jørgen Lasgaard, "det er ikke aktivering som en teaterforestilling for et syns skyld. Det er professionelt, og det er kvalitet. Der produceres til reelt brug. Det giver berettiget stolthed."
Niels Hviid oplyser, at der er 15 eller flere kvinder i aktivering i køkkenet. Han kunne ønske sig en tilsvarende spændende aktivitet for mænd, som kommer i cafeen, men ikke i køkkenet.
Stoppested
Cafeen er indrettet med lukket kabine til rygere. Som Cafe Vita ligger i City Vest, ville der ellers være langt at gå for en smøg. Rygekabinen kaldes – måske lidt misvisende – for ’Stoppestedet’. I hvert fald så man ved jubilæumsreceptionen ikke en eneste piberyger.
En stor familie
Martin Jensen har haft sin gang i Cafe Vita siden starten for 10 år siden. Og han agter at fortsætte. "Det er som at være en del af en stor familie, og her er altid nogen at snakke med" siger Martin Jensen. Det spændende fusionskøkken står dog ikke til Martin Jensens ærkedanske smagsløg: "Der er for mange krydderier." Martin Jensen spiser sin varme mad i det nærliggende Lokalcenter.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.