De sidste knaster er ryddet væk, og dermed kan Gellerup Højskole starte 1. september med elever, der bor på skolen.
Der er også ansat en forstander  til højskolen. Det er Allan Agerbo, som hidtil har været kunstnerisk leder på Performers House – musikhøjskolen i Silkeborg. Han arbejder lige nu på halv tid på højskoleprojektet sammen med en anden medarbejder.
I flere år har der været nogle store sten, som skulle ryddes af vejen, før Gellerup Højskole måtte etablere sig som en folkehøjskole med overnattende elever. Der var nogle betingelser for højskolens overtagelse af tre blokke på Hejredalskollegiet, som skulle opfyldes, før Socialministeriet kunne godkende købet. Det har krævet forhandlinger med både ministerium og Århus Kommune, som var ved at gå i hårdknude.
Men ministeriet blokerer nu ikke længere for en løsning, og ifølge højskolens bestyrelse har byrådet nu speedet op for en godkendelse af højskolens køb af de tre kollegieblokke. Dermed anser bestyrelsen det nu for en ren formalitet at få de sidste godkendelser på plads. Hvis højskolen skal nå at gå i drift efter sommerferien, skal planlægningen i gang nu. 
Der skal findes mindst 12 elever til højskolen, for at den kan starte, og dette er en af de mest presserende opgaver nu, siger den nyansatte forstander Allan Agerbo. Bygningerne skal også shines op, og der skal ansættes personale – en syv-otte personer før skolestart.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.