Et af formålene med "Ud af Gellerup", som vi omtalte i går, er at unge fra Gellerup skal ud i det omgivende samfund.
”Mange af Gellerups unge kommer ikke særlig tit udenfor området. De er utrygge ved det fremmede. Det er derfor, de som regel følges ad i grupper, når de er inde i byen,” siger Wamid Hassan.

”Jeg er mest i Gellerup, for her føler jeg mig mest tryg. Når vi går sammen i en gruppe inde i byen, kigger folk skævt til os,” siger 17-årige Ahmed Hamdan, som har prøvet at blive smidt ud af et butikscenter sammen med 4-5 andre unge fra Gellerup.

Ahmed Hamdan går på HG og skal til efteråret på HF. I 6-7 måneder har han været med i Unge4Unges aspirantprojekt, og nu er han en af de frivillige, der går rundt som opsøgende blandt unge i Gellerup-området. Han synes, at historierne om utryghed i Gellerup er overdrevne.
 
Frygter bevillinger tørrer ud
Unge4Unge er et prisbelønnet projekt, som startede i 2002, og det er nu en del af HotSpotcentret. Unge4Unge baseres på frivilligt arbejde og økonomisk på projektbevillinger. Hos HotSpot frygter man, at bevillingerne tørrer ud.

”Som vi kan se med dette og andre projekter, gør Unge4Unge en stor og me-get vigtig indsats for tryghed i Gellerup. Men der er desværre frygt for, at Un-ge4Unge snart løber tør for muligheder for økonomisk støtte, da ministerier og fonde typisk kun giver penge én gang til et projekt. Derfor er det afgørende, at Unge4Unge snart bliver gjort permanent,” siger centerchef Bent Nielsen, HotSpotcentret.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen (S), glæder sig over projektet.

”De unge i Gellerup skal opleve, at der også er plads til dem, hvis de selv åb-ner sig og lever op til gængse normer. Unge4Unge gør en stor indsats for at nedbryde barriererne mellem Gellerup og resten af byen, og det bidrager til vores mål om Aarhus som en by for alle,” siger Hans Halvorsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.