Så har Verdens Børn skudt deres nye projekt D-factor i gang. Projektet sigter efter at skabe debat omkring kulturelle fordomme igennem forumteater.

De unge skuespillere skal fremvise dilemmaer af kulturel karakter, hvorefter publikum i fællesskab med skuespillerne skal forsøge at finde en løsning på problemet.

Fra efteråret skal de unge, som ellers ugentligt øver på Gellerupscenen, ud at fremvise forumteater rundt om på skoler og institutioner i Århus. Bydelsportalen gellerup nu har været ude at høre de unges mening om projektet og racisme.

Reza
27-årige Reza Wali studerer molekylær biologi og i sin fritid arbejder han som både tolk og model.

”Jeg har meldt mig til projektet, fordi jeg elsker at skuespille, men selvfølgelig også fordi jeg synes, at det er meget vigtigt at gøre noget for at nedbryde de fordomme, som eksisterer omkring forskellige kulturer i Danmark. Personligt har jeg ikke selv oplevet racisme, men det er der jo mange andre der har,” fortæller Wali.
Lars
24-årige Lars Jakobsen synes, at det er forkert, at medierne taler så grimt om indvandrere. I stedet for, at politikerne bare sidder på deres pind og har en mening om alt, synes han, at de burde tage en tur ud til Gellerup og få et realistisk billede af, hvordan det er derude.

”Jeg går sammen med en gruppe indvandrere, og jeg oplever jævnligt, at folk råber efter os og i det hele taget ser ned på os. Desuden er det også rigtigt svært at få job som indvandrer. Der bør ikke være særbehandling af danskere, derfor er det vigtigt med et projekt som dette, der forsøger at rykke på folks holdninger,” fortæller Lars.
Ahmed
Den 18-årige Ahmed Hassan har mærket diskrimination helt tæt på, da han forsøgte at finde en læreplads efter at have bestået grundforløbet på Aarhus Tech

”Jeg har oplevet at blive fravalgt på grund af mit udenlandske navn. Jeg afsluttede grundforløbet på Aarhus Tech med gode karakterer og søgte praktikplads rigtigt mange steder, men alligevel fik jeg afslag på afslag. En dansk fyr fra min klasse fik praktikplads efter kun at have søgt tre steder, og han havde ikke nær så gode karakterer som mig. Nu har jeg i stedet valgt at læse til ingeniør, da jeg ikke kunne få en praktikplads,” fortæller Ahmed.

Ahmed har meldt sig til D-factor, da han synes at skuespil er sjovt, og selvfølgelig fordi han også kan tilslutte sig formålet.

Læs mere om D-Factor

Følg D-factor på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.