Anett S. Christiansen fra Toveshøj håber, at folketingsvalget kommer sent. En del af de beboere, hun kender, er på vej til at få dansk statsborgerskab i oktober, og hun under dem at kunne udnytte det danske demokrati.
Selv kan hun ikke stemme, da hun er svensk statsborger. Men hun – som er afdelingsformand i Toveshøj – håber på, at hendes naboer vil udnytte deres ret til demokratiet.
Demokrati er vanskeligt
Men demokrati og politik er vanskeligt for mange, der kommer fra lande uden tradition for at lade folket bestemme. I sin blog "Pædagogisk Arkitektur" skriver Anett Christiansen blandt andet;
"Når jeg spørger mine naboer, om de stemte til kommunalvalget, kommer der ofte det svar ”Jeg ved ikke hvem jeg skal stemme på, jeg kan ikke forstå alle de fine ord og alle de ting, som bliver sagt mellem linjerne. Valget i mit land var allerede afgjort inden det var startet, så jeg behøvede ikke bekymre mig, fordi det ikke nyttede.”
Anett Christiansen er som medlem af Samvirket i Gellerup med til at starte kampagnen "Gellerup Stemmer" – hvor formålet er at få så mange som muligt til at bruge deres stemmeret.
"I min optik går det begge veje, mangel på engagement og lidt fordømmelse på forhånd. Den konkurrence, vi nu har sat i gang i, har flere intentioner end det at bare komme og stemme. Både betydningen/meningen stikker aldeles meget dybere.

Det er vigtigt at få alle med til at stemme, idet er en ret en pligt, at man skal tage stilling og ansvar for sin egen og for sin families fremtid. Men det gavner også forståelse for demokratiet.

Så jeg håber, at det resterende Aarhus samt politikerne støtter op om dette initiativ, som lige om lidt kommer til at ske – ”Gellerup stemmer”."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.