27 børn fra Friitidsklubben i Gellerup har målbevidst og glade cyklet til Ry i solskin. En tur på  godt 30 kilometer, som kræver kondition og pauser.

Scenen lige nu er den kommunale teltplads ”Skimminghøj” i Ry, hvor Gellerup Fritidsklub har slået lejr. Blishøns, ænder og hvinende unge boltrer sig i vandet.

Aktiviteter på lejrpladen

På lejrpladsen forbereder køkkenteamet under ledelse af Ahmed Itani dagens menu, som består af kebab, kofta, susak, fladbrød og salat. Pædagogen Louise Tannerup svømmer sammen med nogle af drengene, mens pædagogen Jeppe Top ser på, at de unge sætter telt op.

Hygge og hårvoks

Mohamed El Khabib, Ahmed Aziz, Mohamed Fahat er ved at finde sig til rette i teltet. Chips, hariboposer og voks til håret er vigtigt at have med i bagagen. De vil hygge sig og snakke hele natten. De fortæller, at det har været hårdt at cykle, men det har også været sjovt at drøne ned ad en bakke, cykle det lige stykke og mærke suset i maven, når de igen er på vej op ad en bakke.
Brune øjne og hvide tænder stråler om kap med solen. ”Det er vigtigt at style håret,” siger drengene.

Vigtigt at komme ud af huset

Klubben er et tilbud til alle mellem 10 – 13 år i Gellerup området. Der er kun få piger. Det afspejler turen, da kun drenge deltager i denne tur. I klubben er det vigtigt at ’komme ud af huset’, fordi de unge brænder for at komme på ture, hvor de selv kan bestemme, sove i telt, hygge og bare være sig selv.
Jeppe Top siger: ”Socialt samvær er vigtigt, fordi de unge åbner sig og de tør at vise usikkerhed. De er også parate til at påtage sig et ansvar.

De færreste har selv en cykel

Klubben har cykler, som drengene låner, når de skal på tur. Kun syv af de 27 har egne cykler med. Pædagogerne Louise Tannerup og Jeppe Top fortæller, at medlemmerne lærer trafiksikkerhed og får brugt kroppen, når de arrangerer ture. Det er nemlig ikke en selvfølgelighed, at medlemmerne er gode til at cykle, da cykelkultur er noget, man skal vænne sig til i mange kulturer. Men det giver tillid, at man kan styre sikkert rundt i trafikken.

Aktiviteter – snobrød, lejrbål og skattejagt

Pædagog Louise Tannerup siger, at hygge ved bålet er vigtigt. Det mener brødrene Jallal og Mohammed Abduhl Kahman også. De har sammen med vennen Ahmad Karzan planlagt en skattejagt til senere på aftenen.
De tre unge har før cykelturen deltaget i en tur til Alanya i Tyrkiet. De kan også danse arabisk folkedans. ”Vi har optrådt for kongefamilien,” siger de.

Vejrguden planlægger lige lidt regn, og alle kryber ind i teltene. Det aftager. Aktiviteterne går i gang, og meget skal de nå, inden de cykler tilbage dagen efter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.